Tuinonderhoud op maat bij GesselGroen

Tuinonderhoud is noodzakelijk om uw tuin in optimale conditie te houden. Bij GesselGroen begrijpen wij dat tuinonderhoud tijdrovend kan zijn en niet voor iedereen weggelegd is. Daarom kunnen wij het onderhoud voor uw tuin verzorgen, zoals het maaien van uw gazon, het bemesten van borders, snoeien van bomen en heesters, hagen knippen en/ of onkruid bestrijden. Wij kunnen u volledig ontzorgen, zodat u alleen hoeft te genieten van uw tuin.

Ook als uw tuin niet door ons is ontworpen of aangelegd, dan is het uiteraard mogelijk om het onderhoud door ons te laten uitvoeren.

Het belang van goed tuinonderhoud

Door goed tuinonderhoud ziet uw tuin er altijd fris en verzorgt uit. Tuinonderhoud gaat verder dan alleen zorgen voor een verzorgde uitstraling. Door bomen en meerstammige heesters technisch goed te snoeien, begeleid je de bomen naar hun volwassen eindbeeld. Daarnaast zorgt goed onderhoud ervoor dat bomen en heesters gezond blijven en niet met elkaar gaan concurreren.

Om te zorgen dat de beplanting jarenlang meegaat, is naast een doordacht beplantingsplan een goede bodemstructuur van belang. Wij bemensten de tuinen daarom met organische meststoffen die het bodemleven stimuleren. Wij zorgen ervoor dat uw beplanting gezond is en blijft en hierdoor minder snel vatbaar is voor ziekten en plagen. Deskundig tuinonderhoud zorgt er daarom niet alleen voor dat uw tuin er na de onderhoudsbeurt goed uitziet, maar ook dat uw tuin en de beplanting jarenlang meegaan.     

Tuinonderhoud laten uitvoeren
Heg laten snoeien

Incidenteel onderhoud & onderhoudsabonnementen

Wij bieden diverse onderhoudsabonnementen aan, variërend van wekelijkse verzorging tot jaarlijks groot onderhoud. Bovendien kunt u bij ons terecht voor eenmalig tuinonderhoud, zoals een grondige opfrisbeurt of het snoeien van grote bomen.

 

Wij bieden drie onderhoudsabonnementen aan en gaan als volgt te werk:

 • Wij inventariseren samen met u de werkzaamheden die nodig zijn.
 • Wij bekijken samen welke werkzaamheden u graag zelf wilt blijven doen en welke u graag wil laten uitvoeren door GesselGroen.
 • En wij kijken samen hoe frequent uw tuin onderhouden moet worden.

Brons

Voorjaarsbeurt
Najaarsbeurt
Frequentie: 2x per jaar

Zilver

Regulier onderhoud
Maatwerk
Frequentie: maandelijks

Goud

Totale ontzorging
Oplossingen op maat
Frequentie: wekelijks

Tuinonderhoudsbegeleiding door de tuincoach

Wij kunnen naast het verzorgen van het tuinonderhoud, u ook begeleiden in het onderhouden van uw tuin. Wij kijken met u mee en geven u tips over het onderhouden van het gazon, het snoeien van de beplanting en de bomen, het bemesten van de grond en het effectief bestrijden van onkruid. Zo kunt u zelf de conditie van uw tuin op peil houden. Vraag ons naar de mogelijkheden!

GesselGroen voor particulieren, zakelijk en zorg

Wij onderhouden niet alleen particuliere tuinen, ook onderhouden wij diverse bedrijventerreinen, zorginstellingen en landgoederen. Ons machinepark is elektrisch waardoor wij het geluidsoverlast tot het minimum kunnen beperken.  

GesselGroen voor particulieren

GesselGroen voor zorginstellingen

GesselGroen voor bedrijf & recreatie

blad ruimen
bedrijfstuin laten onderhouden

Tuinwerkzaamheden door Gesselgroen

 • Boomverzorging: Hoe sterk een boom ook oogt, elke boom heeft verzorging nodig. Door periodieke boomverzorging houdt u uw bomen vitaal en blijft de omgeving van de boom veilig.
 • Gazon onderhoud: Met het juiste onderhoud kunt u jarenlang blijven genieten van een prachtig gazon. Wij kunnen uw gazon het gehele jaar door onderhouden. Op het juiste moment in het seizoen verzorgen wij voor u o.a.:
 1. Het maaien, bemesten en kantensteken.
 2. Verticuteren (tegen vervilting en mos), beluchten (gaten prikken voor zuurstof t.b.v. bodemleven en betere afwatering) en bezanden.
 3. Bestrijden van mos, onkruid, ziekten, schimmels en plagen (zoals emelten, engerlingen en mollen).
 • Bemesten: Het bemesten van de bodem van uw tuin is belangrijk voor gezonde beplanting. Planten hebben regelmatig voeding nodig om te groeien, vitaal te blijven en weerstand op te bouwen tegen ziektes en plagen. Wij maken om meerdere redenen gebruik van organische meststoffen, omdat deze een lange werking hebben en de plant alleen verbruikt wat hij nodig heeft. Daarnaast is het beter voor de natuur, omdat het volledig biologisch wordt afgebroken en het niet uitspoelt.
 • Vorm snoeiwerkzaamheden: Door hagen, blokhagen wolkhagen in een bepaalde vorm te snoeien sluit het aan bij de gewenste uitstraling. Bij het snoeien is het belangrijk dat de haag goed kort wordt teruggesnoeid, zodat deze niet te breed wordt. Ook bepaalde bomen en heesters kunnen in een bepaalde vorm worden gesnoeid.
 • Technisch snoeien: Technisch snoeien doen wij altijd met een bepaalde visie, dit kan zijn:
 1. Om de groei te stimuleren.
 2. Het begeleiden naar het gewenste volwassen eindbeeld.
 3. Verbeteren van de lichtinval om bijvoorbeeld een gezonde blad-, bloem- of vruchtontwikkeling te bevorderen.
 4. Weghalen van dode, schurende of zieke takken.
 5. Verkleinen van de afmetingen zonder de natuurlijke vorm aan te tasten.

Elke plant heeft zijn eigen specifieke snoeimethode en snoeimoment.

 • Onkruidbestrijding: De beste manier om onkruid te verwijderen in de plantvakken, is door het met je hand uit de grond te trekken. Onkruid tussen de bestrating kunnen wij voor u bestrijden doormiddel van het onkruid te koken. Dit is een goede optie voor grotere bestratingsoppervlaktes.
 • Bestrating en terras: Ondanks het feit dat wij hoogwaardige producten gebruiken bestaat de kans dat sierbestrating en tegels door weersinvloeden en algen vervuild raken. Dit treedt vaak op in de winter, zo snel de zon weer gaat schijnen verdwijnt de aanslag weer. Indien nodig kan de bestrating gereinigd worden met een biologisch middel. Door af en toe uw terras of tuinpad opnieuw in te zanden zal uw bestrating er weer als nieuw uitzien.
 • Vijveronderhoud
Tuinonderhoud
Wat kost een onderhoudsbeurt tuin?

Een onderhoudsbeurt van 1 werkdag met 2 vakspecialisten, machines, bijkomende materiaalkosten en vuilafvoer bedraagt ca. 1000 – 1500 euro

Wie wil mijn tuin opknappen?

Wij bij Gesselgroen verzorgen dit graag voor u, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat kost tuinonderhoud per m2?

Wat tuinonderhoud per m2 kost is moelijk te zeggen maar een onderhoudsbeurt van 1 werkdag met 2 vakspecialisten, machines, bijkomende materiaalkosten en vuilafvoer bedraagt ca. 1000 – 1500 euro

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?

Het verschil tussen een tuinman en een hovenier is dat een hovenier zich beroepsmatig bezig houd met het aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Een tuinman is iemand die een tuin onderhoudt, dit kan elke tuineigenaar zijn.

Wat klanten van ons vinden

9.1

Kwalitatieve producten voor een vrij hoge prijs

Het was wel vrij duur maar de producten en diensten die ze hebben geleverd waren heel kwalitatief. En het meedenken heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ik vind alles goed uitgevoerd.
- Zuilichem

Fantastisch!

Vanaf het begin tot het eind goed begeleid en aan de hand meegenomen. Ook Tijdens het project kon alles in goed overleg nog verander worden. Een goed plan van de architect. Goede kwaliteit geleverd door het personeel. De nazorg moet nog komen.
- Druten

Hoge kwaliteit, Soms wat onzorgvuldig door personeel.

Eind kwaliteit super goed, ontwerp erg mooi, Meedenkend en vriendelijk. Maar als je de juiste mensen had werd het in 1 keer zorgvuldig uitgevoerd alleen wij hadden niet altijd de juiste mensen waardoor een paar dingen opnieuw gedaan moest worden. Het duurde daardoor iets langer.
- Arnhem

kwalitatief goed, samenwerking soepel

kwalitatief goed, samenwerking soepel
- Culemborg

Zeer tevreden

Fijne service
- Abcoude

Vakkundig werk geleverd en komen de afspraken na.

Erg vakkundig, netjes gewerkt en zelfs naar de buurt toe netjes, door een briefje in de brievenbus te doen.
- Culemborg

"Wat een prachtige tuin hebben jullie voor ons gerealiseerd!

Het hele proces van eerste gesprek/afspraken/ontwerp/beplantingsplan/aanleg is fantastisch verlopen. Steeds weer werd waar nodig overlegd/meegedacht/geluisterd/aangepast/opgelost, door alle betrokkenen. Het ontwerp en beplantingsplan is heel doordacht en creatief. De medewerkers die het werk uitvoerden hebben er heel hard aan gewerkt om zo'n mooi resultaat neer te zetten. Het geheel overtreft onze verwachtingen. We gaan hier nog zeker jaren van genieten." hartelijke groet, fred en yolande de hoogh
- Zetten

Blij met onze tuin en oprit

We hebben snel kunnen schakelen met Gesselgroen over de gewenste tuin. Problemen waar men tegen aanliep tijdens aanleg werden in goed overleg opgelost. Complete tuin opgeleverd met overkapping, vlonder, oprit, lampen en stroomvoorziening en uiteraard het nodige groen. Blij met het resultaat
- Arnhem

Heel tevreden

Ze hebben super netjes gewerkt, mooie tekeningen gemaakt. En alles volgens afspraak gedaan! Wij hebben de hele tuin, verlichting etc laten doen. En zijn erg tevreden.
- Vught

Erg goed naar onze wensen geluisterd!!

Een tuin ontwerpen kunnen meer bedrijven, maar zo goed luisteren naar de wensen van de klant en dat vertalen in ontwerp en realisatie als GesselGroen heeft gedaan hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dat was echt perfect!! Ook de communicatie voor, tijdens en na de uitvoering van het werk was prettig en zeer klantvriendelijk. En een groot compliment voor het personeel, zeer voorkomend en servicegericht. Al met al top!
- Nijmegen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.
Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een kleine greep uit onze projecten

High-end dakterras – Utrecht

High-end dakterras – Utrecht

Eigentijdse tuin met vakantiesfeertje – Arnhem

Eigentijdse tuin met vakantiesfeertje – Arnhem

Tuin bij een architectonische woning in het buitengebied – Schipluiden

Tuin bij een architectonische woning in het buitengebied – Schipluiden

 Groene oase met jacuzzi en tuinkamer – Hellevoetsluis

 Groene oase met jacuzzi en tuinkamer – Hellevoetsluis

Wij onderhouden tuinen van klanten in onder andere: