Stadstuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Stadstuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Ontdek de stadstuin

Kenmerken stadstuin
Een stadstuin is vaak omsloten door muren en schuttingen van omliggende woonhuizen. Deze beslotenheid kenmerkt de stadstuin en zorgt voor een patio-achtige sfeer. Ook de atmosfeer is in dit soort tuinen anders dan in de tuinen buiten de steden. De warmte zal in de zomer langer tussen de muren blijven hangen en het zal er in de winter minder koud zijn doordat de muren warmte afgeven. De afmeting van een stadstuin kan heel erg verschillen. Net als bij tuinen in buitenwijken zullen er ook hier tuinen van grote en kleine afmeting zijn.

In een grote stadstuin zijn uiteraard meer mogelijkheden voor indeling en gebruik van beplanting. In een kleine tuin zullen er meer keuzes gemaakt moeten worden: “wat willen we en wat zijn de mogelijkheden”. De beste manier is om eerst een wensenlijstje te maken en na te denken wat we in onze tuin willen hebben. Als er kinderen zijn moet er misschien een zandbak komen. Moet er een gazon komen of wordt het gazon vervangen door een vijver of terras.

Ontwerp stadstuin
Het is belangrijk dat voor een kleine tuin een duidelijk ontwerp met een goede indeling binnen de beperkte ruimte. Als dit niet gebeurt zal de tuin altijd een rommelige indruk geven. Duidelijke lijnen in de bestrating geven de tuin een extra dimensie. Tevens is het van belang dat de tuin er van boven af gezien ook leuk uitziet, dit geeft weer extra sierwaarde.

Beplanting stadstuin
In een kleine tuin is de beplantingskeuze van groot belang. Het is verstandig om planten te kiezen die lang doorbloeien en ook na de bloei nog sierwaarde hebben. Groene accenten zijn onontbeerlijk voor de wintertuin.

Onderhoud stadstuin
Ook is het van belang om na te denken over het werk dat in de tuin moet gebeuren. In een kleine tuin kunnen kuipplanten en potten met zomerbloemen voor meer werk zorgen. Alleen de afmeting van een tuin is niet bepalend voor de hoeveelheid onderhoud. Door een juiste plantkeuze is het onderhoud te beperken.

Muren
Heeft u een tuin met lelijke muren of schutting dan is het beter om deze te camoufleren. U kunt er klimop tegenaan laten groeien, of de muren een verfje geven. Door het gebruik van pergola’s en klimplanten kunt u de tuinruimte nog beter benutten. Tuinieren in de hoogte geeft veel extra mogelijkheden en een lommerrijke sfeer als u een terrasje plant onder de begroeide pergola. Tegen geverfde muren kan een klimrek in een leuke kleur en vorm een heel mooi effect hebben. Ook is het mogelijk om een rozenboog tegen een muur te plaatsen. Tussen de rozenboog kan een spiegel geplaatst worden. Doordat de tuin in de spiegel weerkaatst zal de tuin opeens veel groter lijken.

GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden 3D tuinontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

we maken niet alleen stadstuinen…

Bekijk hier alle tuinstylen en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp
Een tuinontwerp door GesselGroen zal er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, we hebben een tuin-en landschapsarchitect in huis. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord