Stadstuin ontwerp, aanleggen en onderhoud

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar vooral wat u nodig heeft…

Wat is een stadstuin? Unieke kenmerken en mogelijkheden

Een stadstuin, vaak omsloten door muren en schuttingen van omliggende woonhuizen, biedt een unieke kans voor creatief tuinontwerp. Deze besloten ruimtes creëren een intieme, patio-achtige sfeer die uitnodigt tot innovatief ontwerp. In de stadstuin, waar de warmte in de zomer langer blijft hangen en de muren in de winter warmte afgeven, zijn de mogelijkheden voor zowel aanleg als ontwerp eindeloos, ongeacht de afmeting.

bijzondere stadstuin
kleine stadstuin

Het ontwerpen van een stadstuin: creativiteit in beperkte ruimte

Bij het aanleggen van een stadstuin is een goed doordacht ontwerp essentieel. Voor kleine stadstuinen is een duidelijk 2D en 3D ontwerp cruciaal om de beperkte ruimte optimaal te benutten. Strakke lijnen in de bestrating en doordachte plantenkeuzes kunnen een kleine tuin transformeren in een oase van rust en schoonheid. Bij GesselGroen begrijpen we dat elk element in het ontwerp bijdraagt aan zowel de functionaliteit als de esthetiek van uw stadstuin.

stadstuin ontweerp voorbeelden
modern tuinontwerp voorbeelden

Beplantingskeuzes voor stadstuinen: schoonheid door de seizoenen heen

De juiste beplanting is van groot belang in een stadstuin. Wij adviseren planten die lang bloeien en ook na de bloei visueel aantrekkelijk blijven. Groene accenten zijn essentieel voor de sfeer in de winter. Denk aan wintergroene planten en structurele elementen die uw tuin het hele jaar door interessant maken.

stadstuin
eigentijdse tuin

Onderhoudsvriendelijke stadstuinen: genieten zonder zorgen

Een goed ontworpen stadstuin vereist minder onderhoud. Door slimme plantkeuzes en het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen, zorgen we ervoor dat uw stadstuin een plek van ontspanning blijft, zonder de last van intensief onderhoud.

Muren en verticaal tuinieren: de kunst van ruimtegebruik

In stadstuinen zijn muren niet alleen begrenzingen, maar ook kansen. Verticaal tuinieren, het gebruik van klimplanten, en het schilderen of decoreren van muren kunnen uw tuin visueel vergroten en een extra dimensie geven. Een goed geplaatste spiegel of een kleurrijk klimrek kan wonderen doen voor de perceptie van ruimte.

groene schutting

Uw droomstadstuin met GesselGroen

Bij GesselGroen zijn we gespecialiseerd in het omzetten van uw wensen en behoeften naar een realistisch en uitvoerbaar tuinontwerp. Wij prikkelen u met de juiste vragen en helpen u bij het ontdekken van uw ideale stadstuin. Met ons unieke en op maat gesneden 3D tuinontwerp brengen we uw visie tot leven. Neem vrijblijvend contact op en laat u verrassen door de mogelijkheden van uw stadstuin!

9.1

Kwalitatieve producten voor een vrij hoge prijs

Het was wel vrij duur maar de producten en diensten die ze hebben geleverd waren heel kwalitatief. En het meedenken heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ik vind alles goed uitgevoerd.
- Zuilichem

Fantastisch!

Vanaf het begin tot het eind goed begeleid en aan de hand meegenomen. Ook Tijdens het project kon alles in goed overleg nog verander worden. Een goed plan van de architect. Goede kwaliteit geleverd door het personeel. De nazorg moet nog komen.
- Druten

Hoge kwaliteit, Soms wat onzorgvuldig door personeel.

Eind kwaliteit super goed, ontwerp erg mooi, Meedenkend en vriendelijk. Maar als je de juiste mensen had werd het in 1 keer zorgvuldig uitgevoerd alleen wij hadden niet altijd de juiste mensen waardoor een paar dingen opnieuw gedaan moest worden. Het duurde daardoor iets langer.
- Arnhem

kwalitatief goed, samenwerking soepel

kwalitatief goed, samenwerking soepel
- Culemborg

Zeer tevreden

Fijne service
- Abcoude

Vakkundig werk geleverd en komen de afspraken na.

Erg vakkundig, netjes gewerkt en zelfs naar de buurt toe netjes, door een briefje in de brievenbus te doen.
- Culemborg

"Wat een prachtige tuin hebben jullie voor ons gerealiseerd!

Het hele proces van eerste gesprek/afspraken/ontwerp/beplantingsplan/aanleg is fantastisch verlopen. Steeds weer werd waar nodig overlegd/meegedacht/geluisterd/aangepast/opgelost, door alle betrokkenen. Het ontwerp en beplantingsplan is heel doordacht en creatief. De medewerkers die het werk uitvoerden hebben er heel hard aan gewerkt om zo'n mooi resultaat neer te zetten. Het geheel overtreft onze verwachtingen. We gaan hier nog zeker jaren van genieten." hartelijke groet, fred en yolande de hoogh
- Zetten

Blij met onze tuin en oprit

We hebben snel kunnen schakelen met Gesselgroen over de gewenste tuin. Problemen waar men tegen aanliep tijdens aanleg werden in goed overleg opgelost. Complete tuin opgeleverd met overkapping, vlonder, oprit, lampen en stroomvoorziening en uiteraard het nodige groen. Blij met het resultaat
- Arnhem

Heel tevreden

Ze hebben super netjes gewerkt, mooie tekeningen gemaakt. En alles volgens afspraak gedaan! Wij hebben de hele tuin, verlichting etc laten doen. En zijn erg tevreden.
- Vught

Erg goed naar onze wensen geluisterd!!

Een tuin ontwerpen kunnen meer bedrijven, maar zo goed luisteren naar de wensen van de klant en dat vertalen in ontwerp en realisatie als GesselGroen heeft gedaan hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dat was echt perfect!! Ook de communicatie voor, tijdens en na de uitvoering van het werk was prettig en zeer klantvriendelijk. En een groot compliment voor het personeel, zeer voorkomend en servicegericht. Al met al top!
- Nijmegen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Kindvriendelijke bostuin – Zeist

Kindvriendelijke bostuin – Zeist

Schuin lijnenspel bij eigentijdse tuin – De Meern

Schuin lijnenspel bij eigentijdse tuin – De Meern

Compacte stadstuin – Meteren

Compacte stadstuin – Meteren