Moderne tuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Moderne tuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Ontdek de moderne tuin

Modern betekent feitelijk ‘hedendaags’. Bij tuinen spreken we van een moderne tuin als er strakke geometrische vormen en lijnen worden gebruikt. Om het nog eenvoudiger te maken: meestal wordt met een moderne tuin gewoon een strakke tuin bedoeld.

Rustgevende tuin
De moderne tuin straalt balans uit en is erg geschikt om in tot rust te komen. Na een drukke werkdag kun je hier neerploffen in je loungebank, of lekker eten aan een ruime buitentafel. De gebruikte materialen zijn bij voorkeur onderhoudsarm.

Een tuin sluit goed aan op de lijnen van het huis. Dat zorgt voor rust en harmonie. De moderne tuin heeft meestal meerdere zitmogelijkheden. Een strakke vijver kan een sfeervol element vormen. Net als grote plantenbakken, met bijvoorbeeld siergrassen of bijzondere meerstammig boompje.

Onderhoud moderne tuin
De tuin is bij voorkeur onderhoudsvriendelijk. Vaak wordt er dan relatief veel bestrating toegepast en weinig beplanting. Maar door een juiste plantkeuze is het onderhoud hiervan te beperken. Hierdoor ontstaat er alle ruimte om de tuin, met een goede balans tussen verharding en beplating, ook een groene uitstraling te geven.

Om het onderhoud van de beplanting te beperken kies je betrouwbare planten en maak je grote groepen planten. Of gebruik planten die samen een grote bodem bedekkende plantengroep vormen.

Functionele tuin
Over het algemeen zijn moderne tuinen functioneel ingericht. Terrassen zijn ruim. Paden lopen recht van A naar B. Parkeerplaatsen zijn ruim opgezet en van dezelfde tijdloze en onderhoudsvrije materialen als de terrassen en paden.

Door de nadruk op zitten en ontspannen fungeert de kleine tuin vaak als buitenkamer. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat moderne tuinmeubels tegenwoordig het comfort en de uitstraling van binnenmeubels benaderen.

Beplanting 
Planten zijn in een tuin belangrijk om de tuin in balans te brengen. Veel moderne tuinen van tegenwoordig bevatten te weinig beplanting. Dan wordt zo’n strakke tuin vaak een beetje te steriel. De beplanting zorgt voor sfeer in de tuin is dus net zo belangrijk als bestrating. Siergrassen en wintergroene planten zijn erg geschikt voor de moderne tuin.–

GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden 3D tuinontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

we maken niet alleen moderne tuinen…

Bekijk hier alle tuinstylen en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen kan er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord