Moderne tuinen inspiratie: trends en kenmerken

Moderne tuin: een synoniem voor hedendaagse rust

De term ‘modern’ in tuinontwerp verwijst naar de hedendaagse stijl, gekenmerkt door strakke geometrische vormen en lijnen. Deze stijl resulteert in een eigentijdse en minimalistische tuin die een oase van rust biedt. In een moderne tuin vindt u harmonie en balans, ideaal om te ontspannen na een drukke dag. Denk aan comfortabele loungebanken en ruime buitentafels, omgeven door onderhoudsarme materialen die zowel praktisch als esthetisch zijn.

moderne tuin
moderne tuin voorbeeld

Naadloze integratie met architectuur

Een kenmerk van de moderne tuin is de naadloze aansluiting op de architectuur van het huis. Dit zorgt voor een evenwichtig geheel. Elementen zoals strakke vijvers, grote plantenbakken met siergrassen, en unieke meerstammige bomen verrijken de tuin, terwijl meerdere zitplekken diverse ontspanningsmogelijkheden bieden.

Trends in moderne tuinen

De huidige trends in moderne tuinen leggen de nadruk op onderhoudsgemak. Dit wordt vaak bereikt door het gebruik van uitgebreide bestrating en een doordachte selectie van planten die weinig onderhoud vereisen. Dit creëert een perfecte balans tussen groen en verharding, waarbij de tuin een groene uitstraling behoudt zonder veel onderhoud.

waterornament in moderne tuin

Functioneel en comfortabel

Moderne tuinen zijn functioneel ontworpen. Ruime terrassen en directe paden kenmerken deze stijl. Ook parkeerplaatsen worden gemaakt van duurzame, onderhoudsarme materialen. De moderne tuin wordt vaak gezien als een verlengstuk van het huis, met tuinmeubilair dat het comfort en de stijl van binnenmeubels evenaart.

De rol van beplanting

In moderne tuinen is beplanting essentieel om balans te brengen. Soms kan een moderne tuin door beperkte beplanting wat steriel ogen, maar juist beplanting voegt sfeer toe en is net zo belangrijk als de bestrating. Siergrassen en wintergroene planten zijn populaire keuzes die bijdragen aan de moderne uitstraling.

Moderne tuin ontwerp voorbeelden

Moderne tuinontwerp

GesselGroen: uw partner in tuinrealisatie

Bij GesselGroen begrijpen we het belang van het realiseren van uw droomtuin. Wij staan klaar om uw wensen en behoeften om te zetten in een realistisch en uitvoerbaar plan. Door middel van prikkelende vragen helpen we u uw ideale tuin te ontdekken. We brengen deze ideeën tot leven met een uniek en op maat gemaakt 3D tuinontwerp. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en laat u inspireren door de mogelijkheden!

Wat is een moderne tuin?

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen, geometrische vormen en een minimalistische stijl. Het is een reflectie van hedendaags design, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. In moderne tuinen ligt de nadruk op onderhoudsgemak, harmonie en een naadloze integratie met de architectuur van het huis. Ze bieden een rustgevende ruimte, vaak met een combinatie van bestrating, siergrassen, en functionele zit- en ontspanningsgebieden.

Welke planten in een moderne tuin?

In moderne tuinen worden vaak planten gekozen die onderhoudsarm zijn en het hele jaar door visueel aantrekkelijk blijven. Siergrassen, wintergroene planten, en meerstammige bomen zijn populaire keuzes. Deze planten bieden structuur en kleur, terwijl ze de strakke lijnen van het ontwerp complementeren. GesselGroen adviseert planten die niet alleen esthetisch passen binnen de moderne stijl, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Welke bloemen in moderne tuin?

Bloemen in een moderne tuin worden zorgvuldig geselecteerd om de strakke en minimalistische stijl te ondersteunen. Vaak wordt gekozen voor bloemen met eenvoudige vormen en subtiele kleuren. Denk aan bloemen zoals lavendel, salvia, of sieruien. Deze bloemen kunnen zorgen voor kleuraccenten en textuur, zonder de rustige en geordende uitstraling van de tuin te verstoren.

Wat kost een moderne tuin?

De kosten van een moderne tuin variëren sterk, afhankelijk van de grootte van de tuin, de gekozen materialen, en de complexiteit van het ontwerp. Bij GesselGroen werken we samen met u om een tuin te ontwerpen die past binnen uw budget. Wij bieden maatwerkoplossingen, waarbij we rekening houden met uw wensen en de specifieke kenmerken van uw ruimte. Voor een gedetailleerde prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen, zodat we uw specifieke behoeften en ideeën kunnen bespreken en een passende offerte kunnen voorbereiden.

9.1

Kwalitatieve producten voor een vrij hoge prijs

Het was wel vrij duur maar de producten en diensten die ze hebben geleverd waren heel kwalitatief. En het meedenken heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ik vind alles goed uitgevoerd.
- Zuilichem

Fantastisch!

Vanaf het begin tot het eind goed begeleid en aan de hand meegenomen. Ook Tijdens het project kon alles in goed overleg nog verander worden. Een goed plan van de architect. Goede kwaliteit geleverd door het personeel. De nazorg moet nog komen.
- Druten

Hoge kwaliteit, Soms wat onzorgvuldig door personeel.

Eind kwaliteit super goed, ontwerp erg mooi, Meedenkend en vriendelijk. Maar als je de juiste mensen had werd het in 1 keer zorgvuldig uitgevoerd alleen wij hadden niet altijd de juiste mensen waardoor een paar dingen opnieuw gedaan moest worden. Het duurde daardoor iets langer.
- Arnhem

kwalitatief goed, samenwerking soepel

kwalitatief goed, samenwerking soepel
- Culemborg

Zeer tevreden

Fijne service
- Abcoude

Vakkundig werk geleverd en komen de afspraken na.

Erg vakkundig, netjes gewerkt en zelfs naar de buurt toe netjes, door een briefje in de brievenbus te doen.
- Culemborg

"Wat een prachtige tuin hebben jullie voor ons gerealiseerd!

Het hele proces van eerste gesprek/afspraken/ontwerp/beplantingsplan/aanleg is fantastisch verlopen. Steeds weer werd waar nodig overlegd/meegedacht/geluisterd/aangepast/opgelost, door alle betrokkenen. Het ontwerp en beplantingsplan is heel doordacht en creatief. De medewerkers die het werk uitvoerden hebben er heel hard aan gewerkt om zo'n mooi resultaat neer te zetten. Het geheel overtreft onze verwachtingen. We gaan hier nog zeker jaren van genieten." hartelijke groet, fred en yolande de hoogh
- Zetten

Blij met onze tuin en oprit

We hebben snel kunnen schakelen met Gesselgroen over de gewenste tuin. Problemen waar men tegen aanliep tijdens aanleg werden in goed overleg opgelost. Complete tuin opgeleverd met overkapping, vlonder, oprit, lampen en stroomvoorziening en uiteraard het nodige groen. Blij met het resultaat
- Arnhem

Heel tevreden

Ze hebben super netjes gewerkt, mooie tekeningen gemaakt. En alles volgens afspraak gedaan! Wij hebben de hele tuin, verlichting etc laten doen. En zijn erg tevreden.
- Vught

Erg goed naar onze wensen geluisterd!!

Een tuin ontwerpen kunnen meer bedrijven, maar zo goed luisteren naar de wensen van de klant en dat vertalen in ontwerp en realisatie als GesselGroen heeft gedaan hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dat was echt perfect!! Ook de communicatie voor, tijdens en na de uitvoering van het werk was prettig en zeer klantvriendelijk. En een groot compliment voor het personeel, zeer voorkomend en servicegericht. Al met al top!
- Nijmegen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groene wellness tuin bij vrijstaande woning – Opheusden

Groene wellness tuin bij vrijstaande woning – Opheusden

Warme tuin met uitzicht op natuurgebied – Arnhem

Warme tuin met uitzicht op natuurgebied – Arnhem

Luxe tuin met zwembad – Huissen

Luxe tuin met zwembad – Huissen

Schuin lijnenspel bij eigentijdse tuin – De Meern

Schuin lijnenspel bij eigentijdse tuin – De Meern