GroeneDagbesteding

Maak uw tuin zinvol

Een tuin van zorginstellingen is meer dan alleen een mooie uitvalsbasis voor bewoners om tot rust te komen; het is een bron van zinvolle dagbesteding en persoonlijke groei. Bij GesselGroen begrijpen we dat het onderhoud van deze tuinen vaak een kostbare aangelegenheid is. Daarom introduceren we GroeneDagbesteding, een initiatief waarbij bewoners en activiteitenbegeleiders, ondersteund door onze gekwalificeerde medewerkers, zelf de handen uit de mouwen steken om de tuin van hun zorginstelling te onderhouden.

Voordelen van GroeneDagbesteding:

 • Zinvolle dagbesteding: Bewoners ervaren plezier en voldoening door actief bij te dragen aan de verzorging van hun leefomgeving.
 • Bevordering van welzijn: Het werken en verblijven in een groene omgeving heeft een positief effect op het mentale en fysieke welzijn van de bewoners.
 • Kostenbesparing: Een deel van de onderhoudskosten kan worden gedekt door het budget voor dagbesteding, waardoor dit initiatief ook financieel aantrekkelijk is.

Succesverhaal: Bartholomeus Gasthuis in Utrecht

Bij Bartholomeus Gasthuis draait GroeneDagbesteding al enkele jaren met groot succes. Paula Steenbeek, medewerker welzijn, deelt haar ervaringen: “De impact van actief buiten zijn op onze bewoners is enorm. Het gaat niet alleen om het onderhoud van de tuin, maar vooral om het ervaren van de natuur en de seizoenen. Onze tuin is getransformeerd van een onderhoudspost naar een centrale plek voor zinvolle dagbesteding. Dankzij GesselGroen, die ons ondersteunt met kennis en mankracht, kunnen we onze bewoners, zowel zelfstandige als demente, activeren en stimuleren. De populariteit van het programma heeft zelfs geleid tot een wachtlijst.” Lees hier het hele verhaal.

Belevingstuinen en Healing Environments

 • Belevingstuinen voor Alzheimerpatiënten: Speciaal ingerichte tuinen die positieve herinneringen en zintuiglijke ervaringen stimuleren, dragen bij aan het welzijn van Alzheimerpatiënten.
 • Healing Environments: Omgevingen die het herstel ondersteunen door natuurlijke elementen zoals planten, daglicht en frisse lucht te integreren, bevorderen de gezondheid en verminderen stress.

Hoe GroeneDagbesteding Implementeren?

Wilt u GroeneDagbesteding implementeren in uw zorginstelling of meer informatie? Bezoek onze website voor gedetailleerde richtlijnen, inspirerende verhalen van zorginstellingen die u voorgingen, en persoonlijk advies over hoe u dit initiatief kunt aanpassen aan uw specifieke situatie.

Wat is een zinvolle dagbesteding?

Een zinvolle dagbesteding is groeneDagbesteding! Een tuin van zorginstellingen is een mooie uitvalsbasis voor bewoners om tot rust te komen. Maar hoe zit het met het onderhoud? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Daarom is er nu GroeneDagbesteding: samen met onze gekwalificeerde medewerkers onderhouden bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen:

 • het geeft de bewoners plezier en trots
 • werken en verblijven in een groene omgeving bevordert het welzijn van de bewoners
 • een deel van de onderhoudskosten kunnen worden gedekt door het budget voor dagbesteding
Wat voor soorten dagbesteding zijn er voor mensen met dementie?

Er zijn verschillende soorten dagbesteding die geschikt zijn voor mensen met dementie, afhankelijk van hun interesses, capaciteiten en niveau van cognitieve functie. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Creatieve activiteiten: zoals schilderen, tekenen, kleuren, handwerken en boetseren.
 • Muziektherapie: het spelen van muziek, zingen of luisteren naar muziek kan een zeer positief effect hebben op mensen met dementie.
 • Beweging: Beweging kan heel goed in combinatie van GroeneDagbesteding
 • Geheugentraining: Dit kan gebeuren in de vorm van spelletjes, quizzen of andere interactieve activiteiten.
 • Sociale activiteiten: het stimuleren van sociale interactie kan zeer positief zijn voor mensen met dementie. Ga samen met onze hoveniers de tuin onderhouden. Dat bied meerdere voordelen!
Wat te doen bij dagbesteding ouderen?

GroeneDagbesteding is een aantrekkelijke manier om het tuinonderhoud van uw zorginstelling aan te pakken. Niet zozeer omdat de kosten van het tuinonderhoud omlaag gaan, maar omdat we winst behalen door een zinvolle dagbesteding te creëren. Met de inzet van GroeneDagbesteding wordt een stuk van de onderhoudskosten gedekt door het budget voor de dagbesteding. Bijkomend voordeel is dat er op die manier ook verschillende subsidiemogelijkheden zijn.

Hoe begin je dagbesteding?

Kennismaken, inventariseren wensen en behoeften. Maak vrijblijvend een afspraak met onze specialist en ontdek de mogelijkheden!

Heeft u vragen over GroeneDagbesteding?
Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.