Klassieke tuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Klassieke tuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Ontdek de klassieke tuin

De formele klassieke tuin kenmerkt zich vaak door symmetrie, herhaling en orde. De tuin wordt bijvoorbeeld opgedeeld met in vorm gesnoeide hagen. Dit zorgt voor een basis structuur waarbinnen weelderige beplanting en bijvoorbeeld klassieke tuinbeelden een plek hebben. Veel gebruikte materialen zijn natuursteen, gebakken klinkers en grind. De basis van de georganiseerde tuin is hetzelfde als die van de klassieke tuin. Symmetrie en structuur zijn de basisprincipes. De beplanting kan uitbundig en kleurrijk zijn of juist ingetogen met voornamelijk wittinten.

Beplanting klassieke tuin

In de klassieke tuin zijn vaak verschillende snoeivormen te vinden, zoals bogen, bollen, piramides en hagen. Deze vormen worden gesnoeid in onder andere de buxus, ilex, taxus en de Portugese laurierkers.

De strakke hagen worden gecombineerd met frivole vaste planten of eenjarigen. Vooral rozen met goed gevulde bloemen, bijvoorbeeld de miniroos Rosa ‘Favorite Rosamini’, en de klassieke hortensia geven de formele tuin ook een romantische sfeer.

Mooi en heel klassiek is het afdekken van de bordergrond met boomschors. Het past perfect in de formele klassieke tuin en houdt ook nog het onkruid tegen.

Bestrating klassieke tuin

De bestrating in een klassieke tuin is vaak rustig. Gebruik grote tegels in zwart, bruin en antraciet. Je kunt de grote tegels combineren met kleinere stenen en grind, maar blijf hierbij ook in de aardetinten passend bij het klassieke karakter van de tuin.

GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden 3D tuinontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

We maken niet alleen klassieke tuinen…

Bekijk hier alle tuinstylen en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen kan er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp

Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord