Natuurlijke tuin

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar vooral wat u nodig heeft…

Beplanting in een natuurlijke tuin

Bij het aanleggen van een natuurlijke tuin houd je natuurlijk rekening met het milieu en de dieren. Kies bijvoorbeeld voor planten die vlinders aantrekken, zoals de rode zonnehoed (Echinacea purpurea) en de vlinderstruik (Buddleja davidii). Vogels zitten graag in bomen met een dichte takkenstructuur en ruwe schors, bijvoorbeeld een krentenboompje (Amelanchier). Deze soort heeft ook bessen die de vogels erg lekker vinden. Wees niet bang voor hoogte in je tuin.
Houd er bij de plantkeuze ook rekening mee dat de een groot gedeelte van de planten inheems zijn. Natuurlijke soorten zijn eigenlijk altijd inheems, denk bijvoorbeeld aan klaprozen, wilde rozen, boterbloemen en vergeet-mij-nietjes.
Boterbloemen en vergeet-mij-nietjes zijn planten die zich behoorlijk kunnen uitzaaien. Dat is heel natuurlijk, maar het zorgt ook voor meer onderhoud in je tuin. Wil je dat niet, neem dan bijvoorbeeld de Kaukasische vergeet-mij-niet. Een prachtige, vaste plant die van april tot ver in de zomer doorbloeit. Deze zaait zich niet uit en woekert ook niet. Zo heb je wel een natuurlijke tuin, maar met net even wat minder onderhoud.

Afscheiding in een natuurlijke tuin

Het is belangrijk dat de materialen in je tuin kloppen bij de natuurlijke uitstraling. Kies daarom ook voor een natuurlijke afscheiding zoals een haag of gaashekwerk met klimplanten en stenen muurtjes.

natuurlijke tuin idee
natuurlijke tuin

Bestrating in een natuurlijke tuin

Beperk in een natuurlijke tuin zo veel mogelijk de oppervlakte van de bestrating. Zorg er wel voor dat je niet meer dan een derde deel van de tuin bestraat, zo kan overtollig water makkelijk in de bodem infiltreren. Meer speelse type verharding zoals een flagstone, grind, boomschors en grasbetontegels passen ook goed binnen een natuurlijke tuin. Daarnaast past ook een rustieke vlonder prachtig in een natuurlijke tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan een houten terras van duurzaam en ecologisch bamboehout.

Dieren in een natuurlijke tuin

Om je tuin nog natuurlijker te maken voor dieren, zorg je voor water in je tuin. Om het diervriendelijker te maken, kun je vogelhuisjes en insectenhotels ophangen. In de natuurlijke tuin vinden dieren namelijk niet alleen voedsel maar ook een schuilplaats.
GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden 3D tuinontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp
Een tuinontwerp door GesselGroen zal er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

natuurlijke tuin met speelse lijnen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Luxe tuin met zwembad – Huissen

Luxe tuin met zwembad – Huissen

Natuurlijke tuin met speelse lijnen bij nieuwbouwwoning – Zetten

Natuurlijke tuin met speelse lijnen bij nieuwbouwwoning – Zetten

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Eigentijdse tuin met vakantiesfeertje – Arnhem

Eigentijdse tuin met vakantiesfeertje – Arnhem