Levende tuin


GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft...

Ontdek de levende tuin

Een tuin die goed is voor mens, dier en milieu: dat is de Levende Tuin in een notendop. De Levende Tuin bestaat uit verschillende elementen die allemaal met elkaar verbonden zijn.

De tuin is duurzaam en dit is in tegenstelling tot bijvoorbeeld tuinmeubilair of een schutting, die in de loop van de tijd in waarde afnemen. De waarde van een duurzame tuin wordt in de tijd steeds groter. Hoe ouder de tuin, hoe groter het positieve effect op mens en ook milieu. Een levende duurzame tuin zit vol met inspiratie. Er valt van alles te beleven. Hoe meer variatie (lees: biodiversiteit) hoe meer de natuur wordt geholpen. Dit betekent niet dat een levendige tuin wilderig moet zijn. Ook een strakke, moderne tuin is mogelijk.

Een levende tuin is niet per definitie wilderig, maar kan ook strak en modern zijn.

De levendige tuin is een beroep op deskundigheid en creativiteit. Het is meer dan het toepassen van verschillende elementen. De kunst ligt daar om de elementen te verbinden. In een tuin die leeft worden de volgende onderdelen toegepast.

  • Voedsel (bijv. kruiden- of moestuin, fruitbomen)
  • Bodem (bijv. poreuze materialen, bodembegroeiing)
  • Dieren (bijv. insectenhotel, beplantingskeuze)
  • Energie (bijv. dakgroen, bomen)
  • Water (bijv. hergebruik, afwatering)

Bovengenoemde voorbeelden per aspect zijn slechts een deel van alle mogelijkheden. De oplossingen zijn onbeperkt. Dit betekent ook dat een duurzame tuin is aan te passen aan uw tuinwensen en -behoeften. Zo doet u niet alleen uw zelf een plezier, maar draagt u ook bij aan een gezondere leefomgeving voor de mensen om u heen. In een levendige tuin wordt water op een natuurlijke manier afgevoerd, waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

levende tuin
De Levende Tuin is fiscaal aantrekkelijk

Extra interessant is het belastingvoordeel voor toepassingen met De Levende Tuin. Investeringen, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringsaftrek. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De regeling maakt het voor u, als zakelijke opdrachtgever extra aantrekkelijk om te investeren in hun groene buitenruimte.

We maken niet alleen levende tuinen…

Bekijk alle tuinconcepten en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen kan er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

GesselGroen garanties

w

De perfecte oplossing

+

 Flexibele productgarantie

 3D ontwerp op maat

 Sterk door partnerships

 Kwaliteit en vakwerk

N

 Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord