Tuininspiratie voor verschillende tuinelementen

door | 8 december 2023

We hebben een selectie voor u gemaakt van verschillende tuinelementen opgedeeld in de verschillende onderdelen voor de tuin. Laat u inspireren!

Groen in de tuin

Het belangrijkste onderdeel van de tuin is het groen ofwel de beplanting. Met een doordacht beplantingsplan kan er de juiste sfeer aan de tuin gegeven worden. Verschillende groene elementen in de tuin zijn: (meerstammige) bomen, vaste planten, siergrassen en hagen. Hiernaast ziet u een aantal voorbeelden van Groen in de tuin!

Bomen in de tuin

Siergrassen

Hout in de tuin

Hout heeft een heerlijke warme karakteristieke uitstraling. Er zijn veel elementen in de tuin die gemaakt kunnen worden van hout, denk hierbij aan een sfeervolle veranda of pergola maar ook als vlonder of buitenvloer. Om efficiënt met de ruimte om te gaan, passen we in ontwerpen ook wel eens een vaste zitbank toe. Hout wordt ook veel gebruikt als tuinafscheiding of als tuinwand.

Tuinbank hout

Vlonder

Palen wand

Tuinafscheiding

Tuinideeën voor verharding

De basis van de tuin wordt gevormd met verhardingen. Het zorgt voor een routing door de tuin, dient als parkeerplaats voor een auto en is te gebruiken als terras. Er zijn erg veel verschillende verhardingsmaterialen allemaal met een andere uitstraling, kleur en afmeting. Voor deze ideeënpagina en inspiratiepagina hebben we een verdeling gemaakt in de volgende soorten: beton bestrating, gebakken bestrating, grind en split, keramiek, natuursteen en staptegels.

Betontegels en betonstenen

Gebakken klinkers

Grind en split

Keramische tegels

Natuursteen

Staptegels

waterelement tuin

Een waterelement in je tuin ziet er leuk uit, het geluid van kabbelend water helpt je ontspannen, water gaat ook geluidsoverlast tegen en daarnaast vergroot water de biodiversiteit. Voor elk formaat tuin zijn er waterelementen. Bij kleine tuinen kunt u denken aan een fonteintje of een minivijver. Bij grotere tuinen kun u ook een vijvers of een beekloop overwegen. Voor de echte waterfans kunnen wij ook zwemvijvers of een zwembad realiseren. Een wat kleinere stadstuin? En toch graag een zwembad? Een Plungepool kan uitkomst bieden!

Waterornament

Vijver

Wellness

Zwembad

Waarom eerst een doordacht tuinontwerp?

Hopelijk heeft u veel nieuwe tuinideeën en tuininspiratie opgedaan. Uw tuinideeën en inspiratie  vertalen wij graag voor u in een doordacht tuinontwerp. Een goed tuinontwerp vormt de basis van een goede tuin waar u de aankomende jaren van kan genieten. Wij vinden het een fantastische uitdaging om u als opdrachtgever het WOW-effect te geven, voor ons is geen opdracht te groot of te complex, daag ons uit…

Een tuinontwerp is meer dan alleen een ‘’mooi plaatje’’. In een doordacht tuinontwerp wordt er rekening gehouden de gebruikers, de levensfase, functionaliteit, zon- en schaduwplekken, routing in de tuin, eventuele hoogteverschillen, duurzaamheid, afwatering, verhouding tussen groen en grijs en natuurlijk ook de aansluiting op de woning en de connectie met het landschap.

Investering terugverdienen

De investering in een doordacht tuinontwerp zal zich altijd terugbetalen. Tijdens het ontwerpproces wordt er al nagedacht over de uitvoering, zo worden faalkosten tot het minimum beperkt. Daarnaast is het ontwerp ook geschikt voor de toekomst, waardoor u niet na enkele jaren een aanpassing in de tuin hoeft te doen. We houden rekening met uw budget en kunnen meedenken in een eventuele fasering. Tot slot voorzien we u van passend advies over de verschillende materialen, zodat u later geen spijt heeft van gemaakte materiaalkeuzes.

Afgestemd op u

Een tuinontwerp uit onze hand is altijd uniek met een eigen visie volledig op u afgestemd. Het is een tuin waar u trotst op kunt wezen en waar u jaren van kunt genieten.

Totaal ontzorgen

Naast het ontwerpproces kunnen we ook de realisatiefase van het ontwerp op ons nemen. Onze enthousiaste en vakkundige hoveniers maken de meest prachtige tuinen. Onze ontwerpers stemmen het ontwerp af met de werkvoorbereiding en de projectleider, zodat het gewenste resultaat gehaald wordt. Bij GesselGroen hebben we alle disciplines in huis om uw droomtuin te realiseren.

Kwaliteit en garantie

Ons doel is om prachtige tuinen te realiseren met tevreden opdrachtgevers. Kwaliteit en creativiteit staat daarbij voorop. Mocht er na de realisatie een mankement optreden, dan komen we dit vanzelfsprekend herstellen. Wij hanteren de volgende garanties:

  • De perfecte oplossing
  • 3D ontwerp op maat
  • Kwaliteit en vakwerk
  • Flexibele productgarantie
  • Sterk door partnerships
  • Zekerheid en service

Meer inspiratie voor uw tuin?
Download ons inspiratieboek!

Vul uw gegevens in. U kunt ons inspiratieboek boordevol inspirerende afbeeldingen en nuttige tips dan op de volgende pagina in PDF downloaden.

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!