Bostuin


GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft...

Wat is een bostuin?

Een bostuin is een tuin in, of grenzend aan een bos. Of een tuin waarin u de sfeer van het bos wilt nabootsen. Bomen en planten spelen hierin de hoofdrol. Deze tuin lijkt op een bos of een park en geeft uw tuin een zeer natuurlijke uitstraling. Vanzelfsprekend wordt het karakter van de tuin bepaald door verschillende soorten bomen en struiken.

Wat staat er in een bostuin?

Denkt u aan bos, dan denkt u waarschijnlijk aan wandelen in het groen, in de koelte van het bladerdak. Als uw tuin grenst aan een bos, of als er enkele grote bomen groeien, dan kunt u daar gebruik van maken door op deze sfeer voort te borduren. De tuin voelt daarmee heel logisch aan. U gebruikt immers de elementen uit de omgeving. Een bostuin betekent niet dat u altijd in de schaduw zit. Bedenk uw eigen regels voor uw tuin. Een bostuin met bloemen of alleen groen, alles is mogelijk!

U heeft de keuze uit een ruime hoeveelheid verschillende bomen, struiken en vaste planten. Deze veelzijdigheid en gelaagdheid zorgt voor een mooie uitstraling van uw tuin. Kies voor beplanting die in verschillende seizoenen bloeit, dan heeft u altijd kleur in uw tuin. Uw tuin zal rust en kalmte uitstralen waarbij de knusheid en geslotenheid voor een veilig gevoel zorgen.

bostuin

Waarom kiezen voor een bostuin?

Een tuin in het bos is eigenlijk een hele natuurlijke tuin, toch heeft het ook andere zaken te bieden. Besteedt u graag veel tijd in het bos? Dan kan een bostuin ideaal zijn voor u. Bekijk hieronder de reden waarom u zou kunnen kiezen voor deze tuinstijl:

  • U bent graag in de natuur/bos: In het bos kunt u heerlijk in alle rust van de natuur genieten, begrijpelijk dat dit een favoriete plek kan zijn. Wanneer u hiervoor kiest, heeft u deze plek altijd dicht bij huis. Ook komen op de bomen en struiken in een bostuin veel dieren af, hierdoor heeft u ook meteen meer seizoensbeleving.
  • U woont in of naast een bos: Als uw woning in of naast een bos staat kunt u door te kiezen voor deze tuinstijl optimaal gebruik maken van de omgeving. U heeft hierbij het voordeel dat u kunt profiteren van de bomen en bebossing om uw tuin heen. Op deze manier kunt u uw tuin in het bos laten overlopen, hierdoor creëert u een nog ruimtelijker effect.
  • Beschutting: Het is heel geschikt om op een natuurlijke wijze beschutting in uw tuin te creëren. Zo kan uw bostuin voor schaduw zorgen waardoor u een koel plekje heeft in de zomer, maar ook veel beschutting geeft tegen wind. Vanzelfsprekend kunt u ook een open plek in uw tuin maken waar u kunt genieten van de zon.

Hoe wordt een bostuin ingericht? 

Voor het creëren moet er over een paar aspecten nagedacht worden. Deze aspecten kunnen naar eigen invulling toegepast worden:

  • Gelaagdheid van uw tuin
  • Beplanting
  • Bestrating
  • Overige wensen

Het mooie van een tuin in bosstijl is dat deze stijl eigenlijk niet aan richtlijnen verbonden is. Er zijn een aantal tuinstijlen, waarbij u het beste rekening kunt houden met zaken als zichtlijnen, symmetrie en andere aspecten, maar dat is bij deze stijl helemaal niet het geval. Het hele jaar door genieten van uw tuin? Hoe uw tuin er uiteindelijk uit komt te zien is volledig aan u!

GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden bostuin ontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

We maken niet alleen bostuinen…

Bekijk alle tuinconcepten en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen zal er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

GesselGroen garanties

w

De perfecte oplossing

+

 Flexibele productgarantie

 3D ontwerp op maat

 Sterk door partnerships

 Kwaliteit en vakwerk

N

 Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord