Groene omgeving voor zorginstelling

Een groene omgeving is beter voor de gezondheid. GesselGroen is hierin expert.

Onze visie voor groen in en rondom uw zorginstelling

In een groene omgeving voelt men zich gelukkiger en gezonder. Groen in en rondom verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere zorgcentra heeft een positief effect op het herstellend vermogen en de gemoedstoestand van patiënten, medewerkers en bezoekers. Groen maakt mentaal gezonder en kan ook goed gebruikt worden bij het ondergaan van behandelingen of therapieën. Misschien wist u al wel dat groen een belangrijke meerwaarde kan bieden bij uw zorginstelling.
Waarschijnlijk heeft u wel een idee hoe een groene omgeving er bij u uit moet komen te zien. Maar is dit wel het meest optimale voor uw situatie? Daar kijkt GesselGroen graag kritisch en eerlijk naar.

Tijdens een gesprek op locatie kan blijken dat de werkelijke behoeften heel ergens anders liggen. Aan de hand van uw antwoorden en onze indruk krijgen we een beeld van wat bij uw instelling past. Zodat de groene ruimte niet alleen een mooi plaatje wordt, maar ook echt een bijdrage levert aan het welzijn van uw bewoners en medewerkers.

Ontwerpfase beleeftuin

Bij het ontwerp van een zorgtuin zullen beleving en veiligheid centraal staan. De basis van de tuin zal bestaan uit een organische vormgeving en een licht glooiende ondergrond. Binnen deze vormgeving zullen kleurrijke vaste planten borders de zintuigen van de bezoekers prikkelen. Oriëntatie is een belangrijk onderdeel van de
zorgtuin. Door de tuin op te delen in visueel verschillende gebieden en daarbij het benoemen van deze gebieden is het makkelijker om je als bezoeker binnen de tuin te oriënteren. Het plaatsen van objecten als oriëntatiepunten, onder andere bij zitplekken, versterkt dit effect.

Realisatie belevingstuin

Natuurlijk hebben wij vakkundige hoveniers die uw belevingstuin op een nette, nauwkeurige en kwalitatief hoogstaande manier aanleggen. Dat spreekt voor zich. Maar waarin GesselGroen zich echt onderscheidt, is de balans vinden tussen de behoeften van alle belanghebbende, het uit te voeren ontwerp en het gestelde budget. In overleg met u zorgen we ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden bij de tuinaanleg en dat u echt waarde terugkrijgt voor uw geld. Ook bespreken wij graag met u de participatie mogelijkheden om met behulp van bijvoorbeeld vrijwilligers, bewoners, scholen etc. de tuinaanleg uit te voeren! Bij GesselGroen investeert u niet in zaken die weinig impact hebben op uw groene leefomgeving, maar alleen in waardevolle toevoegingen.

Benieuwd naar een project van een zorgtuin?

Onderhoud en GroeneDagbesteding

Een groene buitenruimte bij een zorginstelling is een mooie uitvalsbasis voor de bewoners en medewerkers om te ontspannen en tot rust te komen. Om de positieve effecten van de groene buitenruimte te behouden is het belangrijk dat dit ook goed onderhouden wordt. Maar hoe zit dat eigenlijk? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Daarom heeft GesselGroen nu de GroeneDagbesteding: samen met onze gekwalificeerde medewerkers onderhouden bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen, waaronder een zinvolle dagbesteding én bevordering van het welzijn van de bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Benieuwd hoe uw zorgtuin eruit kan komen te zien?
Neem contact met ons op, wij laten het u graag zien!

Of vul dit formulier in, dan nemen wij contact met u op!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.