Terreinlabel expert

door | 8 mei 2024

Onze tuin- en landschapsontwerper Marnix Lubbers heeft vorige maand de opleiding afgerond tot treinlabel expert. Hiermee is Gesselgroen nu bevoegd om het NL Terreinlabel toe te kennen aan terreinen zoals schoolpleinen, bedrijfskavels, sportparken, zorgcomplexen, vakantieparken en vastgoedobjecten.

Het terreinlabel

Het NL Terreinlabel is een erkende methodiek om de duurzaamheid van terreinen en kavels te beoordelen. Hiermee kunnen wij de huidige duurzaamheid van het terrein meten, het gewenste ambitieniveau met de opdrachtgever vaststellen en op basis van deze uitkomsten een ontwerp maken voor een duurzame leefomgeving. Na realisatie en het verzamelen van alle benodigde bewijslast kan een officieel NL Terreinlabel-certificaat worden verkregen. Dit resulteert in een NL Terreinlabel score van A t/m G.
Een duurzaam terrein is beter voorbereid op klimaatrisico’s zoals wateroverlast, droogte en hittestress. Daarnaast hebben ze een positief effect op de gezondheid van de gebruikers, dragen ze bij aan de biodiversiteit en verhoogt het de vastgoedwaarde. Investeren in een duurzame terreininrichting levert hiermee een win-win situatie op voor de terreineigenaar, huurder, gebruiker, de maatschappij én de natuur.

SNEAK PREVIEW

Achter de schermen zijn we druk bezig met het opzetten van een apart merk waarmee we terreinen mooier, gezonder, veiliger, klimaatbestendiger, en leefbaarder willen maken, want DatDoetGroen!

Terreinlabel

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!