Een lichtplan voor de tuin: zo maakt u dat!

Wilt u ook ‘s avonds genieten van uw tuin? Met de juiste verlichting in de tuin kunt u ook in het donker gezellig buiten zitten. Wij leggen in drie stappen uit hoe u zelf een lichtplan voor uw tuin maakt!

 

Een lichtplan voor in de tuin

 Wilt u zelf aan de slag met het maken van een lichtplan? In 3 stappen heeft u een lichtplan gemaakt:

  1. Maak een schets van de tuin. Dit kunt u met potlood en papier doen, maar ook digitaal op de computer. Het beste is om de schets op schaal te tekenen, zodat de verhoudingen kloppen.
  2. Bedenk waar in de tuin verlichting nodig is. Bijvoorbeeld bij het terras of de zithoek, bij een pad dat door de tuin loopt of bij de schuur. Soms is verlichting niet per se nodig, maar geeft het een mooi effect om bepaalde planten of struiken extra te verlichten. Denk ook na over de hoogte: verlichting kan op verschillende hoogtes geplaatst worden. Bijvoorbeeld bij de grond of wat hoger tegen een wand aan.
  3. Het soort verlichting speelt ook een belangrijke rol. Zo is er keuze uit onder andere wandverlichting, spots en paaltjes voor bijvoorbeeld naast de paden. Hierbij is het handig om vooraf te bedenken wat de functie van de verlichting is. Is het voor de sfeer of praktisch zodat u veilig door de tuin heen kan lopen?

Wanneer u weet waar er in de tuin welke verlichting moet komen, bent u al een heel eind. Dan is het alleen nog belangrijk om te bedenken hoe de bekabeling aangelegd moet worden, zodat alle lampen aangesloten kunnen worden op het stroomnet. Dan kunt u aan de slag met het aanschaffen van de lampen en het plaatsen in de tuin!

 

Hulp nodig bij het lichtplan maken?


Vindt u het lastig om een lichtplan te maken? Wij helpen u graag bij het maken en realiseren van een lichtplan voor uw tuin. Wij geven u advies, van 3D ontwerp op maat tot aanleg, bij GesselGroen hebben we zowel ontwerpers als hoveniers die voor u klaarstaan. Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!