Voortuin ontwerpen

door | 19 oktober 2023

De voortuin is uw visitekaartje. Het is een eerste indruk die mensen van u krijgen als ze bij u op bezoek komen of langs uw woning lopen. De voortuin moet aansluiten bij de architectuur van uw woning en moet functioneel zijn. Een logische en duidelijke route naar de entree en een goede parkeervoorziening is daarbij essentieel.

Ook de tuinstijl is natuurlijk van belang. Past een moderne, natuurlijke, landelijke of juist romantische tuin goed bij u? Of weet u niet zeker welke stijl bij u past? Doe dan de tuinstijlentest en kom erachter.

Moderne voortuin
beton bestrating
Statige voortuin
Terras voortuin

Waarom een voortuin ontwerp van GesselGroen?

 In een voortuin is er vaak veel meer mogelijk dan alleen parkeren en een routing naar de woning. In de voortuin kunnen ook functies als een speelruimte voor de kinderen, opbergruimte voor fietsen of een plek voor kliko’s ingepast worden. Heeft u weinig ruimte in de achtertuin om te zitten? Een klein terrasje kan natuurlijk ook in de voortuin. GesselGroen gaat creatief om met de vaak beperkte ruimte en komen met een verassend plan.

Kennismaking en inventarisatie

Welke functies en uitstraling uw tuin mag krijgen is afhankelijk van uw persoonlijkheid en levensstijl. Wij komen persoonlijk bij u langs om kennis met u te maken en uw wensen en ideeën te inventariseren. Tijdens de kennismaking meten we uw tuin in, inventariseren we bestaande elementen en bekijken we de omgeving en de architectuur van uw woning.

Creatieve 3D tuinontwerpen

Uw wensen en ideeën kunnen wij daarna verwerken in een uniek 3D tuinontwerp geheel op u, de woning en de omgeving afgestemd. Het 3D ontwerp geeft u een realistisch beeld van uw toekomstige voortuin en hoe u deze kan gebruiken. Samen me u selecteren we kwalitatieve en hoogwaardige materialen en producten die de gewenste sfeer versterken.

Doordachte beplantingsplannen en lichtplannen.

Een goed beplantingsplan is van belang om de gewenste uitstraling te krijgen. Bij selecteren van planten houden we rekening met de aanwezige groeiomstandigheden, zoals zonlicht en de bodem. Daarnaast zorgen we voor een lichtplan dat zowel functioneel als sfeervol is. Met de verlichting lichten we paden en beeldbepalende elementen in uw voortuin uit. Dit zorgt ervoor dat uw tuin ook in de avond er prachtig uit gaat zien.

Werkwijze

We werken nauw met u samen gedurende het hele proces, van de kennismaking tot de uiteindelijke realisatie van uw tuin. We nemen de tijd om uw feedback te verwerken en het tuinontwerp op uw wensen aan te passen, zodat u helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Wanneer uw voortuin werkelijkheid is geworden kunnen we u ook ondersteunen met het onderhouden van uw voortuin.

Of u nu op zoek bent naar een moderne, strakke voortuin of een weelderige, groene oase, bij GesselGroen staan we voor u klaar om uw ideale voortuin te realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

voortuin ontwerp
ontwerp voortuin
voortuin idee
voortuin ontwerp met verlichting

Waarop letten bij het ontwerp van uw voortuin:

Hoe maak je een leuke voortuin?

Een leuke voortuin is te realiseren door het gebruik van aantrekkelijke en kleurrijke vaste planten, siergrassen en heesters. In een wat grotere voortuin is een boom ook een goede toevoeging. Als de voortuin wat kleiner is, dan kan er gekozen worden voor een meerstammige boom. Het combineren van verschillende materialen zorgt voor een mooie uitstraling. 

Welke planten wil ik in mijn voortuin?

Welke planten er in de voortuin kunnen staan is geheel afhankelijk van uw wensen. Vragen die daarbij kunnen horen zijn bijvoorbeeld, of u kleurrijke beplanting zou willen of liever wat meer ingetogen, weinig of veel tijd wil besteden aan het onderhoud, of u van volle beplanting houdt of liever wat luchtige beplanting enzovoort. Daarnaast zijn de aanwezige groeiomstandigheden, zoals zonlicht en de bodem van belang.

Wij kunnen een beplantingsplan voor u maken afgestemd op uw wensen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kleine voortuin inrichten?

Een kleine voortuin inrichten doe je door het simpel te houden. Zorg voor een logische route naar de woning en pas niet meer verharding toe dan nodig. De overige ruimte kan worden opgevuld met sierlijke beplanting. Het kiezen van de juiste beplanting is hierbij van belang, zorg dat ‘’de juiste plant op de juiste plek’’ staat. 

Hoe richt je een voortuin in?

Een voortuin richt je in door het maken van een plattegrond van de voortuin op schaal. Ga na welke functies er nodig zijn in de voortuin en welke plek dit moet hebben. Zoek uit waar de zon valt en waar het schaduwrijk is. Op de plattegrond kunnen daarna de functies ingetekend worden. Bedenk wat voor stijl jullie aanspreekt en pas hier de vormgeving op aan. In een goed ontwerp is er een goede balans tussen functionaliteit en uitstraling. 

Wat kost een gemiddelde voortuin

Wat een gemiddelde voortuin kost is moeilijk te zeggen. Dit is geheel afhankelijk van wensen, behoeften, ontwerp- en materiaalkeuze. De gemiddelde investering bedraagt €100 tot €500 euro per m2. Om de haalbaarheid te toetsen zal dit onderwerp tijdens het intakegesprek ter sprake komen.

voortuin laten ontwerpen
voortuin ontwerper

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!