Voortuin ontwerpen

1. Bedenk wat uw wensen zijn

Het is belangrijk om te weten wat u in uw voortuin wilt hebben. Niet alleen qua beplanting, maar ook wat betreft functionaliteit. Is het de bedoeling dat er een oprit komt waar u een auto neer kunt zetten? Een plek om fietsen te plaatsen? Wilt u een pad dat leidt naar uw voordeur? Zorg dat u weet welke elementen u graag in uw voortuin wilt en neem dit mee in het ontwerp. Vergeet ook niet na te denken over de stijl van de tuin en de kleuren die u erin terug wilt laten komen. Past een moderne, natuurlijke of juist romantische tuin bij u? Weet u niet zeker welke stijl bij u past? Doe de tuinstijlentest en kom erachter!

 

2. Maak een schets van uw grond

Begin met het maken van een globale plattegrond van uw perceel. Teken de plattegrond op een schaal van 1:100. Iedere centimeter op de plattegrond representeert 1 meter van uw tuin. Hou bij het schetsen van uw voortuin rekening met de positie van alle ramen en deuren die grenzen aan uw tuin. Geef deze op de schets aan.

 

3. Maak een plattegrond van uw voortuinontwerp

Heeft u een globale plattegrond getekend? Dan kunt u aan de slag met het invullen van de details. Hou bij het ontwerpen van uw voortuin uw wensen in gedachten. Een voortuin moet praktisch ingericht worden, maar ben niet bang om out-of-the-box te denken. Wees creatief en maak vooral een aantal ontwerpen. U kunt verschillende indelingen proberen om tot uw ideale voortuin te komen. Zo heeft u jarenlang plezier van uw voortuin.

 

Aandachtspunten voor het ontwerpen van uw voortuin

Er is een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van uw voortuin. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Oprit: wanneer u een oprit in uw voortuin op wil nemen, moet u rekening houden met een minimale breedte van 2,5 meter om zonder problemen te kunnen in- en uitstappen. Denk ook na over de juiste ondergrond voor een oprit. Niet elk materiaal is hiervoor geschikt. Het kan namelijk gebeuren dat een ondergrond verzakt. Dit wilt u voorkomen.
  • Zichtlijnen: u wilt natuurlijk dat uw voortuin er vanuit uw woning goed uitziet. Maar denk ook na over het uitzicht vanaf de straatkant. Om een goed overzicht hiervan te krijgen kunt u denkbeeldige lijnen trekken vanuit de ramen op de plattegrond van uw voortuin ontwerp.
  • Stand van de zon: hou rekening met de stand van de zon bij het ontwerp van uw voortuin. U kunt bijvoorbeeld de zon uit uw huis weren door op de juiste plek een boom te planten. Dit is een duurzame manier om uw huis wat koeler te houden.

voortuin ontwerpen

Lukt het u niet om al uw wensen te verwerken in uw tuinontwerp? Of laat u een voortuin ontwerpen toch liever aan een professional over? Onze tuinarchitecten helpen u graag met een tuinontwerp dat voldoet aan al uw wensen. En met onze unieke 3D tuinontwerpen kunt u virtueel door uw nieuwe voortuin lopen. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van (voor)tuinen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende aanvraag.

Voortuin laten ontwerpen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!