Villatuin ontwerp, aanleg en onderhoud

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar vooral wat u nodig heeft…

GesselGroen is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, realiseren, renoveren en beheren van villatuinen. Met behulp van een tuin historisch onderzoek wordt het verleden en de ontstaansgeschiedenis van uw villatuin in kaart gebracht. Een grondige analyse van de huidige situatie en een correcte waardering van de elementen in het groene erfgoed zijn handvaten voor de toekomstvisie en het te bereiken eindbeeld. Het werkplan en beheerplan geeft handvaten waarin duidelijk word hoe het eindbeeld bereikt kan worden en hoe het groene erfgoed in stand kan worden gehouden. Naast onderzoek kan een degelijk advies u al juist op weg helpen. Wij adviseren u graag op het gebied van het juiste beheer, selecteren plantsortiment, vormsnoei, welke regionale beplanting op uw erf passen en hoe de fruitbomen gesnoeid moeten worden.

Villatuin inspiratie

GesselGroen heeft al ruime ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van villatuinen. Hieronder vindt u inspiratie foto’s van gerealiseerde villatuin projecten!

 

Wat is een villatuin?

Wat maakt een tuin een villatuin? Een villatuin is een ruime tuin met een luxe uitstraling. Vanwege de ruimte die er te vullen is, zijn er vele mogelijkheden. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten beplanting zoals bomen, struiken en een grasveld. Naast de beplanting vindt u ook elementen zoals een veranda, een ruim terras, een vijver, mooie bestrating en sfeervolle verlichting. Over alle details wordt nagedacht, dat maakt uw villatuin helemaal af!

 

Het villatuin gevoel creëren

De luxe sfeer van een villatuin is iets wat velen willen laten terugkomen in de tuin. Gelukkig kan dit op vele manieren! Door het toevoegen van een of meerdere onderstaande elementen creëert u het gevoel van een villatuin:

  • Mooie bestrating is onmisbaar. Door de grootte van het oppervlak wordt vaak niet alles bestraat, maar kunt u ook gebruik maken van grindpaden.
  • Een villatuin heeft vaak een of meerdere waterelementen. Hierbij kunt u denken aan een zwembad, een (zwem)vijver, een fontein of een jacuzzi.
  • Een ruim terras en een gezellige veranda: er is genoeg plek voor een of meerdere zithoeken in de villatuin.
  • Beplanting zoals bomen, struiken en siergrassen kunnen niet ontbreken. Daarnaast zijn bloemen een mooie toevoeging. De beplanting is vaak wat groter en forser, omdat de tuin een groot oppervlak heeft.
  • Goede belichting zorgt ervoor dat uw tuin er in het donker nog steeds mooi bijligt. Stel een goed belichtingsplan op, om de belichting efficiënt door de tuin heen te plaatsen.
  • Een strak gemaaid grasveld is ook een typisch element. Zeker door de grootte van de tuin is dit een mooie opvulling.

Door het toevoegen van een zwembad, zwemvijver of jacuzzi geeft u de villatuin een tintje van een wellnesstuin.

 

Ontwerp van een villatuin

Wilt u graag een villatuin realiseren? Dan is de eerste stap het ontwerpen van de tuin. Dit kunt u zelf doen, maar ook door ons laten doen. We luisteren naar uw wensen en laten het ontwerp maken door onze tuin- en landschapsarchitect. Bedenk van tevoren goed wat uw wensen zijn: wat vindt u mooi? Waar wordt de tuin voor gebruikt? En wat is volgens u onmisbaar in uw tuin? Aan de hand daarvan kan een tuinontwerp gemaakt worden.

Bij moderne villa’s zonder historie passen we de reguliere ontwerpfase toe. In 5 stappen werken we efficiënt naar uw droomtuin en leggen we de basis aan een groene buitenruimte die in balans is en toekomst heeft.  Uw behoeften, stijl van de villa, omgeving en het levende tuin principe vormen hierbij de basis. We werken met een 3D tuinontwerp methode zodat u precies weet hoe uw tuin eruit gaat zien. Ons creatieve team creëert uw perfecte villatuin.

 

Aanleg villatuin

Na het ontwerp begint de realisatie. Wij hebben vakkundige hoveniers die het ontwerp van uw villatuin nauwkeurig en op kwalitatief hoogstaande manier uitvoeren. Zo krijgt u precies wat u in gedachten had!

 

Onderhoud van de villatuin

Voor onderhoud en beheer wilt GesselGroen u graag een gegarandeerde kwaliteit leveren. We werken conform Uitvoeringsrichtlijn Hovenierswerk historische tuinen en parken, opgesteld in samenwerking met de RCE en de ERM. Daarnaast is GesselGroen lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers en heeft inmiddels ruime ervaring met villa projecten. Een villatuin is vaak wat groter, waardoor er al snel veel tijd kan zitten in het onderhouden van de tuin. Hoe fijn is het dan om dit door ervaren hoveniers te laten doen? Daarom bieden wij verschillende onderhoudsabonnementen aan. Dit kan van twee keer per jaar tot een totale ontzorging op maat. Wat uw wensen hierin ook zijn, wij helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op!

GesselGroen is dé specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van luxueuze villatuinen. Onze deskundige teams opereren in prominente locaties zoals Arnhem, Utrecht, Nijmegen, Ede en Wijchen.

9.1

"Wat een prachtige tuin hebben jullie voor ons gerealiseerd!

Het hele proces van eerste gesprek/afspraken/ontwerp/beplantingsplan/aanleg is fantastisch verlopen. Steeds weer werd waar nodig overlegd/meegedacht/geluisterd/aangepast/opgelost, door alle betrokkenen. Het ontwerp en beplantingsplan is heel doordacht en creatief. De medewerkers die het werk uitvoerden hebben er heel hard aan gewerkt om zo'n mooi resultaat neer te zetten. Het geheel overtreft onze verwachtingen. We gaan hier nog zeker jaren van genieten." hartelijke groet, fred en yolande de hoogh
- Zetten

Blij met onze tuin en oprit

We hebben snel kunnen schakelen met Gesselgroen over de gewenste tuin. Problemen waar men tegen aanliep tijdens aanleg werden in goed overleg opgelost. Complete tuin opgeleverd met overkapping, vlonder, oprit, lampen en stroomvoorziening en uiteraard het nodige groen. Blij met het resultaat
- Arnhem

Heel tevreden

Ze hebben super netjes gewerkt, mooie tekeningen gemaakt. En alles volgens afspraak gedaan! Wij hebben de hele tuin, verlichting etc laten doen. En zijn erg tevreden.
- Vught

Erg goed naar onze wensen geluisterd!!

Een tuin ontwerpen kunnen meer bedrijven, maar zo goed luisteren naar de wensen van de klant en dat vertalen in ontwerp en realisatie als GesselGroen heeft gedaan hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dat was echt perfect!! Ook de communicatie voor, tijdens en na de uitvoering van het werk was prettig en zeer klantvriendelijk. En een groot compliment voor het personeel, zeer voorkomend en servicegericht. Al met al top!
- Nijmegen

Hoogste kwaliteit

Wij hebben Gesselgroen voor de 2e maal gevraagd onze tuin te ontwerpen en aan te leggen. Zij hebben dit ook voor ons vorige huis gedaan. Wij hebben voor volledige ontzorging en hun dienstverlening gekozen. Het mag duidelijk zijn dat zij inderdaad altijd streven naar de hoogste kwaliteit.
- Pijnacker

Top kwaliteit en afspraak is afspraak!

Onze ervaring met Gessel Groen is heel positief. De jongens die onze tuin hebben aangelegd waren kundig, vriendelijk en kwamen altijd hun afspraken na. Nu een jaar later zijn we nog steeds heel blij met onze nieuwe tuin. Nogmaals hartelijk dank!
- Huis ter Heide

Ik ken geen ander bedrijf dat zo goed de gemaakte afspraken nakomt

Omdat wij een nieuwbouwhuis hebben, hebben wij met veel verschillende partijen samengewerkt. Geen van de partijen is zo consistent geweest in afspraken als GesselGroen. Het team was altijd op tijd en samenwerking was heel prettig. Ik heb deze complimenten ook al eerder doorgegeven aan Gerard en Marien. Wij kunnen niet anders dan dit bedrijf 5 sterren geven.
- Buren

Laagdrempelig, korte lijnen en goede communicatie

Was leuk om te zien hoe Gerard met andere inzichten kwam in het tuinontwerp. We hadden goed persoonlijk contact met o.a. Marien en de mannen die de tuin hebben aangelegd. We hebben de samenwerking met GesselGroen als prettig ervaren. Inmiddels hebben wij hen al bij andere mensen aanbevolen!
- Zeist

Professioneel en correct

Er worden nog wel wat (schilder)werkzaamheden afgerond, maar dat is afhankelijk van het weer. Naar ons idee duurde de uitwerking wat lang en had het wat vlotter gekund. Toch zijn wij zeker tevreden over GesselGroen.
- Amerongen

Onze wens is direct vertaald

Wij wisten heel goed wat wij wilden en dit is door GesselGroen simpel en goed vertaald. Er werd geluisterd naar wat wij belangrijk vonden zowel in het materiaal wat wij in onze tuin wilde als in het ontwerp. De Communicatie was open en duidelijk. De opdracht was, een ecologisch en waterbesparende tuin. Er was even een probleem met de poort en deze was heel snel opgelost. Wij bevelen GesselGroen zeker aan!
- Huissen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

High-end dakterras – Utrecht

High-end dakterras – Utrecht

Landschappelijke tuin bij moderne woning – Gendt

Landschappelijke tuin bij moderne woning – Gendt

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Groene tuin omsloten met water – Utrecht

Groene wellness tuin bij vrijstaande woning – Opheusden

Groene wellness tuin bij vrijstaande woning – Opheusden