GesselGroen is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, realiseren, renoveren en beheren van villatuinen. Met behulp van een tuin historisch onderzoek wordt het verleden en de ontstaansgeschiedenis van uw villatuin in kaart gebracht. Een grondige analyse van de huidige situatie en een correcte waardering van de elementen in het groene erfgoed zijn handvaten voor de toekomstvisie en het te bereiken eindbeeld. Het werkplan en beheerplan geeft handvaten waarin duidelijk word hoe het eindbeeld bereikt kan worden en hoe het groene erfgoed in stand kan worden gehouden. Naast onderzoek kan een degelijk advies u al juist op weg helpen. Wij adviseren u graag op het gebied van het juiste beheer, selecteren plantsortiment, vormsnoei, welke regionale beplanting op uw erf passen en hoe de fruitbomen gesnoeid moeten worden.

Bij moderne villa’s zonder historie passen we de reguliere ontwerpfase toe. In 5 stappen werken we efficiënt naar uw droomtuin en leggen we de basis aan een groene buitenruimte die in balans is en toekomst heeft.  Uw behoeften, stijl van de villa, omgeving en het levende tuin principe vormen hierbij de basis. We werken met een 3D tuinontwerp methode zodat u precies weet hoe uw tuin eruit gaat zien. Ons creatieve team creëert uw perfecte villatuin.

Voor onderhoud en beheer wilt GesselGroen u graag een gegarandeerde kwaliteit leveren. We werken conform Uitvoeringsrichtlijn Hovenierswerk historische tuinen en parken, opgesteld in samenwerking met de RCE en de ERM. Daarnaast is GesselGroen lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers en heeft inmiddels ruime ervaring met villa projecten.