Veelgestelde vragen tuinontwerp (FAQ)

door | 21 april 2020

1. Als wij met jullie een afspraak maken, wat zijn hiervan dan de kosten?

Het eerste intakegesprek waarbij we kennis maken, uw wensen en behoeften bespreken is geheel vrijblijvend.

2. Wat kost het maken van een tuinontwerp?

Afhankelijk van de oppervlakte tuin, wensen en behoeften. Tarieven vanaf 300 euro. Werkwijze en ontwerptarieven worden op verzoek toegezonden.

3. Hoe komen jullie tot een ontwerp? Wordt dit meteen getekend of hebben jullie na contact met de klant een bepaalde tijd nodig om het ontwerp te maken?

Na het intakegesprek wordt indien wenselijk de ontwerpopdracht ingepland. Doorlooptijd in overleg, gemiddeld 4-8 weken.

4. Hoeveel tijd neemt het proces van het ontwerp voor een tuin tot aan het moment waarop de uitvoering kan beginnen ongeveer in beslag?

Gemiddeld 8-12 weken, is afhankelijk van wensen en behoeften. Planning wordt tijdens de intake afgestemd.

5. Doen jullie alles zelf of hebben jullie partners waarmee jullie samenwerken?

GesselGroen beschikt over een ontwerpbureau en daarnaast het hoveniersbedrijf voor de uitvoering. Alle voorkomende werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast kunnen we gebruik maken een professioneel partner netwerk.

6. Is het mogelijk om, afhankelijk van de kosten, afspraken te maken met jullie over welke dingen wij zelf zouden kunnen doen en waarbij we graag hulp zouden willen?

Dat is uiteraard mogelijk. We denken graag met u mee hoe uw droomtuin op een passende wijze gerealiseerd kan worden

 

Hieronder een mooie 3D tuinfilm!

 

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!