Uw eigen vogel borrelplank maken

door | 11 maart 2024

Benodigdheden:

  • Een houten plank
  • Sneldrogende lijm, houtlijm of een lijmpistool (klaar voor gebruik)
  • Diverse soorten vogelvoer
  • Vetbollen voor vogels
  • Vogelpindakaas
  • Walnoten en een notenkraker
  • Kleine lepeltjes voor het verdelen van de vulling
benodigdheden borrelplank

Stap 1: Walnoten voorbereiden

Begin met het voorzichtig kraken van de walnoten, zodat ze in tweeën splijten. Bewaar de helft met de meeste inhoud apart, en lepel de andere helft uit voor de vulling.

Stap 2: Vul de walnoten

Gebruik de uitgelepelde walnoothelften als mini-schaaltjes. Verwarm de vetbollen kort in de magnetron om ze makkelijker kneedbaar te maken, en meng ze dan met de vogelpindakaas. Vul de walnoothelften met deze smakelijke mix.

walnoot vullen

Stap 3: Plaats de walnoten op de plank

Wanneer je genoeg gevulde walnoten hebt, neem je de houten plank en lijm. Lijm elke walnoot zorgvuldig vast op de plank.

walnoot lijmen

Stap 4: Voeg extra vogelvoer toe

Nadat alle walnoten vastgeplakt zijn, vul je de lege plekken op de plank met los vogelvoer, om geen enkel plekje onbenut te laten.

Stap 5: Je vogel borrelplank is klaar!

Plaats de plank op een zichtbare en bereikbare plek in je tuin en kijk hoe de vogels ervan genieten. Naarmate de walnoten leeggegeten worden, kun je ze opnieuw vullen om de vogels te blijven verwennen.

zoek een leuke plek in de tuin

GesselGroen: expert in vogelvriendelijke tuinen

GesselGroen specialiseert zich in het creëren van vogelvriendelijke tuinen, waarbij duurzaamheid en biodiversiteit centraal staan. Onze aanpak is gericht op het aantrekken en beschermen van vogels, door het gebruik van inheemse planten, natuurlijke voedselbronnen, en veilige nestgelegenheden. Deze elementen dragen bij aan een levendige tuin en ondersteunen de lokale ecologie.

Kiezen voor GesselGroen betekent kiezen voor een tuin die bijdraagt aan het welzijn van zowel mensen als vogels, met respect voor natuur en duurzaamheid. Ontdek de mogelijkheden voor uw tuin en draag bij aan een gezondere, biodiverse wereld met GesselGroen.

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!