Tuinwerkzaamheden in de winter

door | 30 november 2020

December

In december heeft u de tijd om uw tuingereedschap schoon te maken en indien nodig te slijpen. Om wat leven in uw tuin te houden is het goed om de vogels bij te voeren. Dat helpt de vogels maar u heeft zelf ook wat te bekijken in uw tuin. U kunt lekker binnen zitten en bedenken wat u bijvoorbeeld met uw tuin wil in het voorjaar. Hierbij moet u denken aan een beplantigsplannetje voor aankomend jaar.

Januari

Een veel voorkomende fout bij sneeuw en ijs is het strooien van zout op de paden. Hierdoor zou er een zoutvergiftiging kunnen ontstaan. Daarom adviseren wij zand te strooien in plaats van zout. Ook in januari is het bijvoeren van vogels belangrijk!

 

bloembollen

Februari

In februari kunt u beginnen met het verwijderen van afgestorven plantenresten. De verhardingen en borders schoonmaken draagt bij aan een langere levensduur en het ziet er ook verzorgd uit. Indien u siergrassen heeftis het belangrijk om deze te snoeien. Als u nestkastjes heeft voor de vogels is het verstandig om deze schoon en klaar te maken voor het aankomende broedseizoen.

Maart

Als u rozen heeft is het in maart de tijd om deze te snoeien. Om de borders wat meer voedsel te geven voor uw beplanting zou u deze kunnen bemesten. Als u een gazon heeft kunt u deze verticuteren en bemesten. U heeft na kunnen denken over wat u in uw tuin wilde planten en misschien had u wel het plan om bloembollen te planten. U kunt in maart al beginnen met het planten van zomerbollen!

Uw onderhoud laten doen door GesselGroen?

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!