Tuinwerkzaamheden in de winter

December

In december heeft u de tijd om uw tuingereedschap schoon te maken en indien nodig te slijpen. Om wat leven in uw tuin te houden is het goed om de vogels bij te voeren. Dat helpt de vogels maar u heeft zelf ook wat te bekijken in uw tuin. U kunt lekker binnen zitten en bedenken wat u bijvoorbeeld met uw tuin wil in het voorjaar. Hierbij moet u denken aan een beplantigsplannetje voor aankomend jaar.

Januari

Een veel voorkomende fout bij sneeuw en ijs is het strooien van zout op de paden. Hierdoor zou er een zoutvergiftiging kunnen ontstaan. Daarom adviseren wij zand te strooien in plaats van zout. Ook in januari is het bijvoeren van vogels belangrijk!

 

bloembollen

Februari

In februari kunt u beginnen met het verwijderen van afgestorven plantenresten. De verhardingen en borders schoonmaken draagt bij aan een langere levensduur en het ziet er ook verzorgd uit. Indien u siergrassen heeftis het belangrijk om deze te snoeien. Als u nestkastjes heeft voor de vogels is het verstandig om deze schoon en klaar te maken voor het aankomende broedseizoen.

Maart

Als u rozen heeft is het in maart de tijd om deze te snoeien. Om de borders wat meer voedsel te geven voor uw beplanting zou u deze kunnen bemesten. Als u een gazon heeft kunt u deze verticuteren en bemesten. U heeft na kunnen denken over wat u in uw tuin wilde planten en misschien had u wel het plan om bloembollen te planten. U kunt in maart al beginnen met het planten van zomerbollen!

Uw onderhoud laten doen door GesselGroen?

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!