Tuinplan laten maken: ontdek de voordelen van een professioneel tuinontwerp

door | 1 november 2023

Bent u van plan om uw tuin te renoveren of opnieuw in te richten? Overweeg dan om een professioneel tuinplan te laten maken door GesselGroen. Een doordacht tuinontwerp is de basis voor een tuin die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en aangenaam om in te verblijven. In deze blog vertellen we u alles over het proces van een tuinplan laten maken en de voordelen die het met zich meebrengt.

Tuinontwerp: meer dan alleen planten kiezen

Een tuinplan laten maken is een investering die zich terugbetaalt in jarenlang tuinplezier. Het is meer dan alleen het kiezen van wat mooie planten en materialen. Bij GesselGroen kijken we naar alle aspecten die uw tuin uniek maken:

  • Ligging van de Tuin: De oriëntatie ten opzichte van de zon speelt een grote rol in het tuinontwerp.
  • Bodemsoort en Hoogteverschillen: Niet alle planten gedijen goed in elke grondsoort. Daarnaast kunnen hoogteverschillen creatief worden benut in het tuindesign.
  • Behoud van Bestaande Elementen: Wilt u bepaalde elementen uit uw huidige tuin behouden? Ook daar houden we rekening mee.
  • Eenheid met de Woning: Een tuin die naadloos aansluit bij de stijl van uw woning zorgt voor een harmonieus geheel.

Uw wensen centraal in het tuindesign

Bij GesselGroen staat uw tevredenheid voorop. We nemen de tijd om uw wensen en behoeften te inventariseren en deze te vertalen naar een tuinplan op maat. Of u nu gaat voor een landelijk romantische tuin, een modern design of een natuurlijke levende tuin, we zorgen ervoor dat het tuinontwerp volledig aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

3D Tuinontwerp voor een Realistische Beleving

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe uw nieuwe tuin eruit komt te zien, bieden we bij GesselGroen de mogelijkheid tot een 3D tuinontwerp. Hiermee kunt u uw toekomstige tuin vanuit alle hoeken bekijken en krijgt u een realistisch beeld van het eindresultaat. Ook aspecten zoals zon- en schaduwplekken en het lichtplan worden hierin meegenomen.

Neem de stap en kies voor een tuinplan van GesselGroen

Bent u overtuigd van de meerwaarde van een professioneel tuinplan? Neem dan contact op met GesselGroen. Wij gaan graag voor u aan de slag om een tuinontwerp te creëren dat niet alleen voldoet aan al uw wensen, maar ook een positieve bijdrage levert aan uw kwaliteit van leven. Laat u verrassen door de mogelijkheden en kies voor een tuin waar u jarenlang plezier van zult hebben!

Duurzame tuin

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!