Samenwerking met NL Greenlabel en bouwbedrijf Heijmans

door | 13 november 2023

Ontwerp van vijf unieke concepttuinen voor Heijmans

Bij GesselGroen zijn we trots op onze recente samenwerking met Heijmans, waar we onze gezamenlijke passie voor duurzaamheid en natuur hebben vertaald in vijf unieke concepttuinen. Elk van deze tuinen is zorgvuldig ontworpen om een eigen sfeer en karakter te bieden, terwijl ze ook bijdragen aan de biodiversiteit en het welzijn van toekomstige bewoners. Met de toekenning van het NL Tuinlabel A aan elk ontwerp, wordt onze inzet voor duurzaamheid en ecologisch verantwoorde tuinarchitectuur onderstreept. Deze tuinen zijn niet zomaar een aanvulling op de huizen; ze zijn een wezenlijk onderdeel van het toekomstbestendige woonconcept dat Heijmans voor ogen heeft.
eetbare pluktuin Heijmans
Concepttuin NL Greenlabel

Duurzame en ecologische tuinen

In de afgelopen twintig jaar heeft GesselGroen zich ontwikkeld tot een vooraanstaand hoveniersbedrijf met een brede expertise in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. Vanuit onze vestigingen in Opheusden en Rockanje, zetten onze ruim veertig medewerkers zich dagelijks in om de buitenruimte weer een stukje groener en gezonder te maken. “Van de intakegesprekken tot de laatste hand aan de tuin, ons team werkt met een passie die je terugziet in elk aspect van ons werk,” legt Marnix een van onze toegewijde tuinontwerpers uit. Elk project is een getuigenis van onze liefde voor het vak en onze missie om de natuur dichterbij de mensen te brengen. Ontdek de verhalen achter de concepttuinen en de  toekomstbestendige woningen op de originele blog.

Laat u inspireren door deze concepttuinen van GesselGroen:

Concepttuin Heijmans
Duurzame concepttuin
Duurzaam tuinidee gesselgroen
Watertuinconcept voor heijmans

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!