Kleine strakke tuinen voorbeelden

U hoeft geen grote tuin te hebben om er optimaal van te kunnen genieten. Ook een kleine tuin heeft zo zijn charme. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat er meer keuzes gemaakt moeten worden. Wordt het een vijver in de tuin of kiest u toch voor een gazon met terras? U moet creatief en slim gebruik maken van de ruimte die u heeft. Wij geven u wat kleine strakke tuinen voorbeelden.

 

Ontwerp van een kleine tuin

Het is belangrijk dat er een duidelijk ontwerp wordt gemaakt van de beperkte ruimte. Met een goede indeling van de tuin zullen er duidelijke lijnen ontstaan. Wij doen dit zodat uw tuin geen rommelige indruk zal geven. Op deze manier ziet uw tuin er van bovenaf ook mooi uit, wat zorgt voor extra sierwaarde. Duidelijke lijnen in de bestrating zullen bovendien de tuin een extra dimensie geven. Dit ziet u in de afbeeldingen hieronder.

kleine strakke tuin
kleine strakke tuinen voorbeelden

De beplanting voor uw kleine strakke tuin

De keuze voor de beplanting is van groot belang in een kleine tuin. Het is essentieel om in de winter groene accenten te hebben in uw kleine tuin. Daarom is het verstandig om te kiezen voor langbloeiende planten die na de bloei ook nog sierwaarde hebben. Maak bij de keuze van de beplanting ook gebruik van de schutting. Zo krijgt u een nog groener effect in uw kleine tuin met bijvoorbeeld klimplanten, zoals te zien is in de afbeelding hieronder.

Verticale elementen in een kleine strakke tuin

Om de tuin interessanter te maken, zijn verticale elementen die hoger zijn dan de schutting een goede optie. Een kleine tuin kan een afgesloten effect geven door de schutting die om de tuin staat. Om dit te breken zijn verticale elementen zoals een pergola of een kleine boom ideaal. Bovendien zorgen deze elementen voor beschutting. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een pergola met schaduwdoek. De verticale elementen zijn in de kleine strakke tuinen voorbeelden hieronder duidelijk te zien.

Hoogteverschil in uw kleine strakke tuin

Het verschil in hoogte wat betreft verticale elementen is niet het enige wat u kunt doen om uw tuin interessanter te maken. U kunt ook een hoogteverschil toepassen in de vorm van een verhoogd (vlonder)terras, een verhoogde plantenbak of een verdiepte zitkuil. Voorbeelden hiervan ziet u in de afbeeldingen hieronder.

hoogteverschil in tuin

Heeft u genoeg inspiratie opgedaan door onze kleine strakke tuin voorbeelden en weet u nu wat u wilt voor uw eigen tuin? Wij helpen u graag om uw visie in werkelijkheid te brengen. Bent u nog niet helemaal zeker van wat u wilt? Geen probleem, onze tuinarchitecten verwerken uw wensen en zorgen ervoor dat u aangenaam verrast zal worden door het tuinontwerp! Neem vrijblijvend contact met ons op. Of bekijk onze projecten voor nog meer inspiratie.

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!