Kleine stadstuin? Zo richt je die in!

Heeft u een kleine stadstuin? Weet u niet goed hoe u deze het beste kunt inrichten? Bij kleine tuinen zijn er verschillende elementen waar u rekening mee moet houden. U wilt uw tuin functioneel inrichten en de tuin er optisch groter uit laten zien. In deze blog vertellen wij u er alles over!

 

Kleine stadstuin inrichten

In een kleine tuin moet u verstandig omgaan met de ruimte die u heeft. De soort beplanting en het gebruik van verschillende materialen heeft namelijk invloed op hoe groot of klein de tuin oogt. Daarnaast is een goede balans tussen groen en verharding van belang. Kies voor grote, langwerpige tegels en verschillende soorten beplanting zodat u het hele jaar door kleur in uw stadstuin heeft. Zo kunt u kiezen voor een mooie bloesemboom, siergras of bamboe. Kies ook voor planten die variëren in hoogte.

 

3 tips om uw kleine stadstuin groter te laten lijken

  1. Zorg voor donkere planten achteraan in uw tuin. Donkere planten creëren diepte in uw kleine stadstuin. Lichtkleurige planten zorgen er juist voor dat uw tuin breder lijkt.
  2. Kies de juiste terrastegels of planken. Grote tegels brengen rust in uw stadstuin. Afhankelijk van hoe u de (langwerpige) tegels of vlonderplanken legt, kunnen ze uw tuin breder of langer laten lijken.
  3. Zorg voor hoogteverschillen. Verhoogde modulaire bakken, een pergola of een speelse verharding met stapstenen zorgen voor spanning en afwisseling in de tuin.

 

Wilt u een professioneel ontwerp voor uw stadstuin?

Uw tuin is een rustpunt in uw drukke leven. Weet u niet goed hoe u deze zo in kunt richten dat u er het meeste uithaalt? GesselGroen heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. We gaan met u in gesprek om de tuin van uw dromen te ontwerpen. Zodat alles aan uw behoefte voldoet en uw stadstuin bij uw levensstijl past. Twijfelt u nog over de stijl die u voor uw kleine stadstuin wilt? Doe dan de tuinstijlentest en kom erachter!

 

Neem contact met ons op voor een 3D tuinontwerp van uw kleine stadstuin!

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!