Hoogteverschillen in de tuin

Hoogteverschillen in de tuin

 

Hoogteverschillen kunnen een echte toevoeging zijn aan uw tuin. Het creëert immers een heleboel dimensie! Benieuwd op welke manieren u hoogteverschil in de tuin kan aanbrengen?

          

Hoogteverschillen in de tuin aanbrengen

Heeft u weinig of geen hoogteverschillen in de tuin, maar zou u dat wel willen? Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. We leggen er graag een aantal uit:

 1. Plantenbakken

Door plantenbakken met hoge rand in de tuin te plaatsen, creëert u meer hoogteverschil dan alles op de platte grond te planten. Dit kunnen bijvoorbeeld plantenbakken van beton of stenen zijn.

 

2. Terras

Als u het terras niet gelijk aan de rest van de tuin wilt hebben, kan u dit gedeelte van de tuin ook laten verhogen. Al is het maar een klein stukje, het geeft wel veel dimensie aan de tuin. Andersom kan natuurlijk ook: u kan het terrasgedeelte ook juist verlagen. Hiermee creëert u een soort zitkuil, wat erg sfeervol is.

Heeft u al een hoogteverschil in de tuin? Het terras kan u dan op het hoogste of het laagste punt van de tuin aanleggen. Bij een hoger punt kijkt u mooi uit over de rest van de tuin. Bij een lager punt creëert u een gezellige zitkuil.

 

3. Natuurlijk

Hoogteverschil aanbrengen in de tuin kan ook op een natuurlijke manier: met beplanting. U kunt ervoor kiezen om op een centraal punt van de tuin een boom te planten, zodat er een natuurlijk hoogteverschil in de tuin ontstaat. Ook als u een kleine tuin heeft is dit mogelijk. Plaats een kleinere boom of struik, dit geeft hetzelfde effect. Spelen met het hoogteverschil van de beplanting is sowieso een goed idee, voor de diversiteit van de tuin.

 

Hoogteverschil oplossen

Het kan ook dat u al een hoogteverschil heeft in de tuin. Een goede oplossing hiervoor is een tuintrap aanleggen. Ongeacht de grootte van het verschil, een trap kan altijd! U kunt de trap mee laten lopen met de tegels die in de tuin liggen, zodat het een geheel vormt. Maar u kan ook een trap maken van bijvoorbeeld hout of beton, als dat beter bij de tuin past. Er zijn veel mogelijkheden bij een tuintrap, waardoor het in iedere tuin geschikt is.

Wij helpen u graag bij het creëren van meer hoogteverschillen in uw tuin! Doe alvast inspiratie op door naar onze eerdere projecten te kijken, of neem contact met ons op.

 

Pergola in tuin

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!