Grote tuin inrichten: inspiratie, ontwerp en aanleg

Bent u de gelukkige eigenaar van een grote tuin, maar weet u niet goed hoe u deze moet inrichten? Zoek niet verder! Bij GesselGroen zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van grote tuinen. Met onze expertise en uw visie transformeren we uw grote tuin in een prachtige, functionele buitenruimte.

Grote tuin inspiratie

Elke grote tuin biedt een unieke kans om een persoonlijke oase te creëren. Of u nu droomt van uitgestrekte gazons, sierlijke bloembedden, een natuurlijke vijver of een gezellige buitenwoonkamer, wij bieden de inspiratie die u nodig heeft. Onze portfolio staat vol met diverse grote tuinprojecten die dienen als perfecte inspiratiebron voor uw eigen tuinontwerp.

zwembad in de tuin
Moderne tuin voorbeeld

Grote tuin inrichten

Het inrichten van een grote tuin gaat verder dan alleen het planten van bomen en struiken. Het is ook het creëren van verschillende zones die elk een eigen functie hebben, zoals een eetgedeelte, een speelruimte voor kinderen of een rustige hoek om te ontspannen. Met onze expertise helpen we u bij het kiezen van de juiste materialen, meubels en accessoires om elke zone in uw tuin perfect in te richten.

Tuinontwerp laten maken voor uw grote tuin

In een tuinontwerp van GesselGroen staan uw wensen en levensstijl centraal. We creëren exclusieve grote tuinen die aansluiten bij de architectuur van de woning, de kavel en de natuur. Een plek waar u zich volledig in thuis voelt. Onze creatieve en gedreven ontwerpers met passie voor natuur en oog voor detail werken aan fantastische projecten waar onze opdrachtgevers dagelijks van genieten. Voor ons geen uitdaging te groot en geen tuin te klein, wij ontwerpen de meest uiteenlopende tuinen. Van kleine stadstuinen tot high-end villatuinen en van daktuinen tot landschappelijke tuinen.

3D tuinontwerp
Tuin laten aanleggen

Grote tuin aanleggen

Ons deskundige team van tuin- en landschapsontwerpers, werkvoorbereiders en hoveniers werken nauw met elkaar en u samen, om de beste kwaliteit en het gewenste beeld te realiseren. Wij hebben alle disciplines in huis, hierdoor kunnen wij de uitvoer van begin tot eind op ons nemen.

De aanleg van uw grote tuin begint altijd bij een goede werkvoorbereiding. Onze werkvoorbereiders denken en werken het ontwerp helemaal technisch uit. Hierdoor komen we tijdens de uitvoering niet voor verassingen te staan. De samenwerking met onze eigen tuin- en landschapsontwerper is hierbij een groot voordeel, samen wordt er gewerkt aan een goede balans tussen uitstraling en uitvoerbaarheid. Mochten er tijdens de uitvoering toch bepaalde knelpunten ontstaan, dan denken wij in oplossingen met u mee.

De projectleider houdt de planning en de kwaliteit tijdens de uitvoering goed in de gaten en stuurt bij waar nodig. De projectleider is daarnaast ook uw vaste aanspreekpunt en communiceert tijdig en duidelijk met u.

Hoe maak je een grote tuin gezellig?

In grote tuinen creëert GesselGroen gezelligheid door zones te definiëren met diverse functies zoals relaxhoeken, eetgedeeltes en natuurspeelplekken. Gebruik van natuurlijke materialen, sfeerverlichting en biodiverse beplanting draagt bij aan een intieme sfeer. Elementen zoals pergola’s en waterpartijen voegen visueel belang toe.

Hoe kun je een ondiepe brede tuin dieper laten lijken?

Voor een ondiepe brede tuin adviseert GesselGroen het gebruik van diagonale of gebogen lijnen, kleurgradaties (warme kleuren voor en koelere achterin) en variatie in plantenhoogtes om diepte te creëren. Lichtspel en perspectiefveranderingen versterken het gevoel van diepte.

Wat te doen met een lange tuin?

GesselGroen suggereert voor lange tuinen het creëren van verschillende ‘kamers’ of zones langs een centraal pad om de lengte optimaal te benutten. Strategisch geplaatste bomen of hagen bieden privacy en biodiversiteit, terwijl een focuspunt op het einde van de tuin diepte en interesse toevoegt.

Wat klanten van ons vinden

9.1

Kwalitatieve producten voor een vrij hoge prijs

Het was wel vrij duur maar de producten en diensten die ze hebben geleverd waren heel kwalitatief. En het meedenken heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ik vind alles goed uitgevoerd.
- Zuilichem

Fantastisch!

Vanaf het begin tot het eind goed begeleid en aan de hand meegenomen. Ook Tijdens het project kon alles in goed overleg nog verander worden. Een goed plan van de architect. Goede kwaliteit geleverd door het personeel. De nazorg moet nog komen.
- Druten

Hoge kwaliteit, Soms wat onzorgvuldig door personeel.

Eind kwaliteit super goed, ontwerp erg mooi, Meedenkend en vriendelijk. Maar als je de juiste mensen had werd het in 1 keer zorgvuldig uitgevoerd alleen wij hadden niet altijd de juiste mensen waardoor een paar dingen opnieuw gedaan moest worden. Het duurde daardoor iets langer.
- Arnhem

kwalitatief goed, samenwerking soepel

kwalitatief goed, samenwerking soepel
- Culemborg

Zeer tevreden

Fijne service
- Abcoude

Vakkundig werk geleverd en komen de afspraken na.

Erg vakkundig, netjes gewerkt en zelfs naar de buurt toe netjes, door een briefje in de brievenbus te doen.
- Culemborg

"Wat een prachtige tuin hebben jullie voor ons gerealiseerd!

Het hele proces van eerste gesprek/afspraken/ontwerp/beplantingsplan/aanleg is fantastisch verlopen. Steeds weer werd waar nodig overlegd/meegedacht/geluisterd/aangepast/opgelost, door alle betrokkenen. Het ontwerp en beplantingsplan is heel doordacht en creatief. De medewerkers die het werk uitvoerden hebben er heel hard aan gewerkt om zo'n mooi resultaat neer te zetten. Het geheel overtreft onze verwachtingen. We gaan hier nog zeker jaren van genieten." hartelijke groet, fred en yolande de hoogh
- Zetten

Blij met onze tuin en oprit

We hebben snel kunnen schakelen met Gesselgroen over de gewenste tuin. Problemen waar men tegen aanliep tijdens aanleg werden in goed overleg opgelost. Complete tuin opgeleverd met overkapping, vlonder, oprit, lampen en stroomvoorziening en uiteraard het nodige groen. Blij met het resultaat
- Arnhem

Heel tevreden

Ze hebben super netjes gewerkt, mooie tekeningen gemaakt. En alles volgens afspraak gedaan! Wij hebben de hele tuin, verlichting etc laten doen. En zijn erg tevreden.
- Vught

Erg goed naar onze wensen geluisterd!!

Een tuin ontwerpen kunnen meer bedrijven, maar zo goed luisteren naar de wensen van de klant en dat vertalen in ontwerp en realisatie als GesselGroen heeft gedaan hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dat was echt perfect!! Ook de communicatie voor, tijdens en na de uitvoering van het werk was prettig en zeer klantvriendelijk. En een groot compliment voor het personeel, zeer voorkomend en servicegericht. Al met al top!
- Nijmegen

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.
Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een kleine greep uit onze projecten

Eigentijdse tuin met mediterraans gevoel – Pijnacker

Eigentijdse tuin met mediterraans gevoel – Pijnacker

Bijzondere stadstuin met tropische sfeer – Tiel

Bijzondere stadstuin met tropische sfeer – Tiel

Moderne wellness tuin – Arnhem

Moderne wellness tuin – Arnhem

Moderne tuin met buitenkeuken – Houten

Moderne tuin met buitenkeuken – Houten