Groene schoolpleinen


Groene schoolpleinen

Groene schoolpleinen met natuurlijke elementen zoals gras, moestuin en boomstammen wordt zowel door leerlingen, leerkrachten als door ouders beter gewaardeerd dan een ‘grijs’ schoolplein.

Groene schoolpleinen zijn een bewuste keuze. Zo wordt er bij het ontwerp al rekening gehouden met de verhouding tussen groen en grijs. De natuur krijgt een belangrijke rol. Het is de bedoeling dat er een mix wordt gecreëerd van natuurlijke speelobjecten, verstop- en zitplekjes, water, zand, bloemen en groenten of kruiden. Het schoolplein wordt actief gebruikt in de lessen en heeft dus ook een educatief doel.

Het inrichten van een groen en natuurlijk schoolplein neemt een groot aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen bestaan uit pedagogische en ontwikkelingsaspecten.

  • Ontwikkelen talenten
  • Ontwikkelen sociale competenties (bijv. dieren of planten verzorgen)
  • Bevorderen gezonde levensstijl (bijv. bewegen of schooltuinieren)
  • Bevorderen burgerschap en participatie (bijv. gezamelijke onderhoud met wijkbewoners)
  • Bevorderen creatieve vaardigheden (bijv. buitenatelier)
Kosten aanleg

De aanleg van groene schoolpleinen hoeft niet duur te zijn. Op het bestaande terrein zijn in veel gevallen al diverse materialen aanwezig die kunnen worden hergebruikt. Daarnaast zijn er vaak partijen te vinden die open staan voor sponsoring van producten. Ook zijn er in Nederland diverse organisaties die subsidie ter beschikking stellen voor de aanleg van een groen schoolplein. GesselGroen werkt, bij de aanleg van een groen schoolplein, vaak samen met ouders of burgers uit de wijk. Zo wordt de participatie versterkt én worden de kosten gedrukt.

We maken niet alleen groene schoolpleinen…

Bekijk alle tuinconcepten en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen kan er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

GesselGroen garanties

w

De perfecte oplossing

+

 Flexibele productgarantie

 3D ontwerp op maat

 Sterk door partnerships

 Kwaliteit en vakwerk

N

 Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord