Een wellnesstuin creëren doe je zo!

We leven in een tijd waarin we veel verplichtingen en een drukke agenda hebben. Daarom is het belangrijk om genoeg uit te rusten en te ontspannen. Een van de manieren om heerlijk te kunnen ontspannen, is door het creëren van een wellnesstuin!

 

Wat is een wellnesstuin?

 Er zijn verschillende soorten tuinen, ingericht op de wensen en behoeften van de eigenaren van de tuin. Heeft u kinderen? Dan is een kindvriendelijke tuin wel zo fijn. Bent u gek op de natuur? Dan heeft u wellicht een groene tuin vol met bloemen, bomen en planten.

 Maar wat is dan een wellnesstuin? Wellness betekent welzijn. Het woord wellness is een combinatie van de woorden ‘wellbeing’ en ‘fitness’. Een wellnesstuin is dus een tuin die zorgt voor rust en ontspanning. Een plek waar u echt even op adem kan komen, kan genieten, ontspannen en rusten. Door een wellnesstuin krijgt u weer nieuwe en frisse energie, het is echt een plek om uzelf weer helemaal op te laden.

 

Hoe creëert u een wellnesstuin?

 Wilt u ook een wellnesstuin creëren? We leggen u graag uit hoe u dit doet. Dit hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met een aantal aanpassingen creëert u al het gevoel van wellness in uw tuin.

 

Kleurgebruik

 Kleuren hebben veel effect op hoe u zich voelt. Een bepaalde kleur kan ook een bepaald gevoel oproepen. Daarom worden er vaak rustige kleuren gebruikt bij wellness. De meest gebruikte kleuren zijn blauw, groen en paars. Deze kleuren kunt u onder andere terug laten komen in de beplanting van de tuin.

 

Natuurlijke materialen

 Een fijne zithoek kan natuurlijk niet in de tuin ontbreken! Om bij het wellness gevoel te blijven, kunt u het beste alleen gebruik maken van natuurlijke materialen zoals hout. Dit geeft een warme uitstraling en past mooi in een natuurlijke wellnesstuin. Materialen zoals plastic kunt u het beste vermijden.

 

Beplanting

 Een onmisbare plant in een wellnesstuin is lavendel. Deze plant heeft niet alleen een mooie dieppaarse kleur, maar ruikt ook erg lekker. Het is niet voor niets een veelvoorkomende geur voor rustgevende oliën. Daarnaast zijn bamboeplanten en siergrassen een mooie toevoeging.

 

 Sauna of jacuzzi

 Wilt u het echte wellness gevoel beleven? Maak het af door een jacuzzi, sauna of zwembad in de tuin te plaatsen. Dit creëert een echte wellness beleving! Vooral een jacuzzi of sauna is een goede keuze: dit kan het hele jaar door gebruikt worden en geeft een heleboel ontspanning.

 Een buitendouche is ook een goed element om het extra wellness gevoel aan de tuin toe te voegen. Vooral in de zomer is dit een echte luxe om te hebben in de tuin.

 

Wij kunnen u helpen bij het creëren van een wellnesstuin! Neem gerust contact met ons op de mogelijkheden te bespreken.

Pergola in tuin

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!