Ecologische hovenier voor een duurzame tuin

Duurzaamheid is een onderwerp dat op steeds meer vlakken in de samenleving terugkomt. Zo ook in het tuinieren. Een tuin die goed is voor mens, dier én milieu. Die tuinen worden aangelegd door een ecologische hovenier. Meer weten over wat ecologische hoveniers doen en hoe u een natuurvriendelijke tuin aan kunt leggen? Wij vertellen u er in dit blog alles over!

 

Wat is een ecologische hovenier?

Een ecologische hovenier heeft veel kennis van planten in relatie tot de bodem, aanleg, beheer en water. Hoe meer variatie aan beplanting, hoe groter de biodiversiteit in de tuin. De natuur wordt hier veel mee geholpen. Alle verschillende elementen in de tuin zijn met elkaar verbonden. Het wordt ook wel een levende tuin genoemd. De waarde van een duurzame tuin wordt steeds groter. Hoe ouder de tuin, hoe groter het positieve effect op mens, dier en milieu.

 

Een strakke, duurzame en ecologische tuin

U verwacht nu misschien dat een ecologisch aangelegde tuin per definitie weelderig zal zijn. Dat hoeft echter zeker niet zo te zijn! Een levendige, ecologische tuin kan strak en modern ontworpen worden. De kunst van het ontwerpen zit in het verbinden van verschillende elementen, zoals:

  • Bodem: bodembegroeiing, poreuze materialen
  • Water: afwatering, hergebruik
  • Voedsel: moes- of kruidentuin, fruitbomen
  • Dieren: beplantingskeuze, insectenhotel
  • Energie: bomen, dak- of gevelbegroeiing

 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Onze ecologische hovenier houdt rekening met de wensen en behoeften die u heeft voor uw tuin. Op deze manier kunt niet alleen genieten van uw prachtige ecologische en duurzame tuin, maar draagt u ook bij aan een algehele gezondere leefomgeving.

 

Een ecologische tuin van GesselGroen

Heeft u behoefte om volop te genieten van de natuur in uw eigen tuin? Meer groen, minder bestrating? Een tuin waar de natuur haar gang kan gaan? Onze ecologische hoveniers staan klaar om een natuurlijke tuin voor u aan te leggen. Neem contact met ons op en laat u verrassen door een ecologisch tuinontwerp!

ecologische hovenier

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!