beplantingsplan laten maken

door | 26 november 2021

Beplantingsplan laten maken voor uw tuin? GesselGroen staat voor u klaar!

 Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook wanneer u aan de slag gaat met uw tuin. Zonder gedegen beplantingsplan kan het zijn dat uw harde werk in de tuin eindigt in een teleurstelling. Dat wilt u voorkomen! Een beplantingsplan maken, inclusief sfeerverlichting, is minder eenvoudig dan het misschien lijkt. Daarom is het verstandig om een beplatingsplan te laten maken. Wij leggen in deze blog uit waarom een beplantingsplan zo belangrijk is.

 

Kenmerken van een beplantingsplan

Misschien vraagt u zich af wat er mis kan gaan bij het inrichten van uw tuin. De tuin zelf herstelt vaak wel als er iets misgaat, maar het zou jammer zijn als het resultaat van uw harde werk niet is wat u ervan had verwacht. Daarom is het belangrijk om bij een tuinrenovatie te beginnen met een plan. Wanneer u door ons een beplantingsplan laat maken zal het voldoen aan de volgende drie punten:

1. Jaarrond kleurrijk

De juiste keuze van planten geeft het hele jaar door kleur aan uw tuin, van de vroege lente tot laat in de herfst. Sommige planten bloeien zelfs in de winter! Met de juiste combinaties van planten heeft u altijd wat kleur in de tuin en zal uw tuin per seizoen een andere uitstraling hebben wat betreft kleur en structuur. Kortom, met de juiste beplanting is het altijd feest in uw tuin!

 2. Eenheid

Een goed beplantingsplan houdt rekening met de stijl van de tuin. Gaat uw voorkeur uit naar strak, modern of juist een wildere tuin? Er zal voor een bepaald sfeerbeeld gekozen worden wanneer u een beplantingsplan laat maken. Naast de stijl zal er binnen uw tuin rekening gehouden worden met een juiste verhouding tussen verharding en groen. Elke tuin heeft, net als elke plant of boom, eigen unieke kenmerken. Een beplantingsplan met de juiste combinatie van deze factoren zal ervoor zorgen dat de juiste sfeer gecreëerd wordt.

 3. Een goede plantenkeuze

Het kiezen van de juiste planten voor een tuin is niet eenvoudig. Het is zelfs de meest gemaakte fout in een beplantingsplan. Je moet weten welke planten op welke plek in welke soort grond het beste groeien. Bovendien zijn er planten die tot problemen kunnen leiden, zoals planten die erg woekeren of die vreemde ziekten mee kunnen brengen. Daarom gaat in ons beplantingsplan onze voorkeur uit naar lokale planten. Deze soorten zijn gewend aan de Nederlandse weersomstandigheden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat dit tot minder tuinonderhoud leidt.

 

Een 3D beplantingsplan laten maken

Om u een zo realistisch mogelijk beeld te geven van uw toekomstige tuin, maken we een beplantingsplan in 2D én 3D. Het 3D beplantingsplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

 

Wilt u een beplantingsplan laten maken? Wij brengen uw ideeën samen met onze creativiteit tot uw persoonlijke droomtuin! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een 3D beplantingsplan!

 

Hieronder ziet u een voorbeeld van een beplantingsplan:

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!