winter decoratiestuk maken

door | 22 december 2021

Wintermaanden saai? Dat hoeft niet.

Vanuit een rustig basisstuk in Kerstsfeer loodsen wij u naar het voorjaar.  De bloembollen die nu nog onzichtbaar in het stuk verwerkt zijn zorgen straks voor een kleurrijk voorjaar in de tinten geel, paars en blauw en nemen de rol van de Kerstdecoraties over. Dit zorgt voor een paar maanden plezier op tafel. En zijn straks de bloembollen uitgebloeid dan kunt u een deel vervangen voor zomerbloeiers en de rest uitplanten in de tuin waar ze volgende winter en voorjaar hun kunsten weer kunnen vertonen. Hierbij een stappenplan hoe u zelf een winter decoratiestuk kunt maken!

Wat heeft u nodig?

– mooie decoratieschaal
– potgrond, eventueel aangevuld met hydrokorrels
– voorjaarsbollen, wij hebben hyacint, blauwe druifjes en narcissen bollen gebruikt.
– wintervaste bloemen of planten naar keuze, Wij hebben gekozen voor corokia cotoneaster, Helleborus niger , Meuhlenbeckia complexa en winterviolen.
– eventueel mos of ander decoratie materiaal zoals een tak.

Stap 1.
We beginnen met een laagje potgrond in de decoratieschaal. eventueel een onderlaag van hydrokorrels voor de drainage.

Stap 2.
Bedek het laagje grond met de grootste of laatst bloeiende voorjaarsbollen.

Stap 3.
Bedek de voorjaarsbollen met wat potgrond. en zet daar bovenop eventuele diepere winterbeplanting en nog wat voorjaarsbollen zoals crocussen, blauwe druifjes, kievitsbloem en dergelijke.

Stap 4.
Bedek het weer met potgrond en zet de kleine winterplantjes erop.

Stap 5.
Voor de laatste laag kunt u eventueel mos gebruiken om wat groen in het decoratiestuk te krijgen.

 

Stap 6.

Maak het decoratiestuk af met overige decoratie. Tip: gebruik materiaal uit eigen tuin!

 

Het decoratiestuk dat wij hebben gemaakt wordt na de kerstvakantie verloot op onze socialmedia kanalen! Volg ons en doe mee met de actie om te winnen.

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!