Winter BBQ

door | 18 december 2019

Een winter BBQ kan heel gezellig zijn. u geniet samen met vrienden of familie van uw eigen sfeervolle tuin. Ontvang uw gasten met een glas warme glühwein of chocomel met slagroom en het feestje kan beginnen. In de winter is het eerder donker, waardoor je behoefte hebt aan verlichting als je bezig bent met de winter BBQ. Hier zijn meerdere opties voor, die je ook prima kunt combineren:                                                      

Tuinfakkels

Tuinfakkels zorgen voor een gezellige sfeer in de tuin. Als u een grote tuin heeft, kunt u met tuinfakkels de looppaden verlichten. Dit is handig als uw gasten in het donker door de tuin moeten lopen. Zij weten precies waar ze heen moeten!

Vuurkorf

Plaats één of twee vuurkorven bij de winter BBQ voor je gasten. In de winter is het natuurlijk koud en een vuurkorf warmt iedereen op! Daarnaast zorgt een aangestoken vuur voor extra licht.

Lampjes

Versier de tafel met kerstlampjes of waxinelichtjes op batterij. Dit is ideaal, doordat ze sfeer en verlichting brengen. Leuke kerstverlichtingen aan de schutting of achterdeur dragen hier ook aan bij. Op kerstmarkten of in de winkels vind je altijd wel kerstverlichting die hier prima voor geschikt zijn.

Op internet kunt u veel gerechten vinden die bij uw winter BBQ passen! Maar de winter in nederland is altijd afwachten. Het weer verandert heel snel. Daarom adviseren wij u om een plan B te maken zodat de winter BBQ alsnog door kunt gaan met slecht weer. Met een paar dekzeilen kunt u vrij gemakkelijk (een deel van) uw tuin overdekken en afschermen voor regen en wind. Het is ook verstandig om de gasten warm aan te laten kleden. een muts, sjaal en u kunt voor dekentjes zorgen. Dan voorkomt u dat de gasten het koud krijgen en naar binnen gaan. Dit allemaal maakt uw winter BBQ in uw eigen tuin tot een succes!

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe maak je een mooie tuin?

Om een mooie tuin te creëren is het essentieel om een goed ontwerp te hebben dat rekening houdt met de ruimte, lichtval, en de persoonlijke stijl van de eigenaar. De selectie van planten, struiken en bomen moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook passend voor de lokale grondsoort en weersomstandigheden. Daarnaast spelen elementen zoals paden, verlichting en tuinmeubilair een cruciale rol in de functionaliteit en ambiance van de buitenruimte. GesselGroen heeft de expertise en ervaring om deze elementen harmonieus samen te brengen, waardoor uw visie voor een droomtuin werkelijkheid wordt.

Hoe kan je je tuin groter laten lijken?

Door slim gebruik van diagonale lijnen, lichte kleuren en verticale tuinelementen kan uw tuin optisch groter lijken. GesselGroen weet precies hoe deze principes toe te passen voor een ruimtelijk effect.

Hoe krijg je meer diepte in de tuin?

Voor meer diepte in de tuin werk je met gelaagde beplanting, doorkijkjes en variatie in hoogtes, waardoor elke hoek van de tuin een ontdekking wordt. GesselGroen heeft ruime ervaring in het opzetten van een tuinplan en de realisatie hiervan.

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ontworpen dat deze minimaal onderhoud vereist, met duurzame planten die weinig snoeiwerk nodig hebben, bodembedekkers die onkruid tegenhouden, en materialen die weersbestendig zijn. GesselGroen kan een dergelijke tuin voor u realiseren, waarbij genieten centraal staat en onderhoud wordt geminimaliseerd.

Hoe leg ik een natuurlijke tuin aan?

Voor het aanleggen van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse plantensoorten, het creëren van diverse habitats en het toepassen van organische vormen essentieel. Deze elementen dragen bij aan biodiversiteit en duurzaamheid. Om zo’n harmonieuze buitenruimte te realiseren, is GesselGroen de ideale partner.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!