Prairietuin planten

Prairietuin planten

Natuurlijke schoonheid, kleurrijk en onderhoudsarm

Een prairietuin is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de jaargetijden heen. De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug. Deze evenwichtige combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen, zorgen voor een kleurrijke tuin of border die weinig onderhoud nodig heeft.

Klimaatadaptieve beplanting

Het klimaat verandert en daarmee de eisen aan onze buitenruimte. Prairiebeplanting is duurzaam en past goed binnen deze veranderende vereisten van de natuur. Een prairietuin is zeer geschikt voor gebruik in een klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de biodiversiteit.

Goede waterhuishouding

Een prairietuin heeft een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diep wortelend zijn. De bovenste acht centimeter wordt afgedekt met een speciaal samengesteld mengsel van lavagesteente. In deze laag worden de prairieplanten geplant. Het lavagranulaat houdt kiemend onkruid grotendeels tegen en zorgt voor een goede waterhuishouding voor de planten. Het heeft een waterbergend vermogen waardoor een prairietuin goed bestand is tegen extreme hoosbuien en overvloedig water. In droge periodes voorkomt de lava juist uitdroging van de grond en de planten.

Op maat of kant-en-klaar combinaties

Naast maatwerk bieden we ook kant-en-klare vaste planten combinaties aan. Keuze kan op kleur, hoogte en andere planteigenschappen. Met inmiddels ruim 30 unieke combinaties is ons prairieconcept flexibel in te zetten en daarmee in elke ruimte en voor elke oppervlakte toepasbaar.

Toepassingen

Een prairietuin is vooral geschikt voor een zonnige standplaats, maar ook voor halfschaduw plekken hebben wij mooie mogelijkheden. Wij adviseren u graag bij vragen als een specifieke grondsoort, standplaats of grondvochtigheid. In zowel grote als kleine oppervlaktes komt de prairiesfeer van onze plantcombinaties goed tot zijn recht. Kijkt u eens bij de plantcombinaties voor een impressie, of krijg een indruk van de mogelijkheden bij de projecten.

Onderstaande foto’s geven een impressie van planten die geschikt zijn voor een prairietuin met enige producteigenschappen. Voor meer voorbeelden kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

GesselGroen garanties

w

De perfecte oplossing

+

 Flexibele productgarantie

 3D ontwerp op maat

 Sterk door partnerships

 Kwaliteit en vakwerk

N

 Zekerheid en service

Bekijk onderstaande voorbeelden en laat u inspireren…

Wij werken al 17 jaar voor tevreden opdrachtgevers in de gehele middenband van Nederland.

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord