Prairietuin


GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft...

Ontdek de prairietuin

De Prairietuin is robuust, levendig en natuurlijk. Deze tuin wordt aangelegd volgens een bijzonder beplantingssysteem. Hierbij komen de planten door de hele tuin terug in verschillende combinaties.

  • Geschikt voor particuliere én zakelijke tuinen.
  • Een natuurlijk uitzicht, elk seizoen weer anders.
  • Kleurrijk met veel diversiteit.
  • Veel beleving tegen weinig onderhoud.
  • Trekt bijen, vlinders en insecten aan.

Een tuin met prairiebeplanting is één van de nieuwste ontwikkelingen op tuingebied. Het sluit aan op de duurzaamheid maar ook op de behoefte naar onderhoudsarme tuinen. Een prairietuin is aantrekkelijk voor mens en dier. Het heeft een hoge biodiversiteit, is jaarrond mooi en vergt weinig onderhoud. Een opsomming van de voordelen met betrekking tot beheer en onderhoud:

  • Onderhoudsarm
  • Geen bestrijdingsmiddelen nodig
  • Geen beregening nodig door de interne waterhuishouding

Bij een prairietuin draait het om de beplanting. Het verschil met een ‘normale’ border is dat de planten willekeurig in verschillende combinaties worden geplant in plaats van groepsverband. De combinaties van vaste planten en siergrassen geeft vijf tot zes keer per jaar een volledig ander beeld qua kleur en structuur. Hierdoor wordt de tuinbeleving enorm vergroot. De prairietuin laat nauwelijks onkruid door. Dit komt onder andere doordat de planten diep wortelen, maar ook omdat de planten zijn geplant in lava. Bij de keuze voor een prairietuin is gedegen kennis nodig voor wat betreft het ontwerp en de aanleg.

prairietuin

De Prairietuin is onderhoudsarm en geeft jaarrond een prachtig beeld met veel diversiteit

Door de samenwerking met kwekerij Lageschaar, onze leverancier voor prairietuinen, hebben we deze kennis ruimschoots in huis. De groenspecialisten van GesselGroen adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden. Zoals bij alle concepten van GesselGroen wordt ook bij de prairietuin maatwerk geleverd op basis van uw échte wensen en behoeften.

we maken niet alleen prairietuinen…

Bekijk hier alle tuinstijlen en ontdek welke tuin het beste bij u past.

3D tuinontwerp

Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp

Een tuinontwerp door GesselGroen kan er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen.

3D-tuinontwerp
Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over.

Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

GesselGroen garanties

w

De perfecte oplossing

+

 Flexibele productgarantie

 3D ontwerp op maat

 Sterk door partnerships

 Kwaliteit en vakwerk

N

 Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord