Natuurlijke bostuin

Wat is een bostuin?

Een bostuin is een prachtige tuin in of grenzend aan een bos! Ook kunt u een bostuin laten maken om zo het bos na te bootsen. De naam zegt het natuurlijk al maar de bostuin bestaat voornamelijk uit bomen en planten. GesselGroen vind de sfeer in een bostuin erg belangrijk. Denk je aan bos, dan denk je aan wandelen in het groen, in de koelte van het bladerdak. Als je tuin grenst aan een bos, of als er enkele grote bomen groeien, dan kan je daar gebruik van maken door op deze sfeer voort te borduren. Wij geven u de mogelijkheid om zelf eisen te stellen aan uw bostuin. Zo kunt u er voor kiezen om toch wat zonnige plekjes te creëren. Ook een leuke optie is de bosvijver. Een bostuin heeft veel voordelen. Veel Groen betekent veel zuurstof dus een bostuin is heel gezond. Het geeft ook beschutting tegen wind. Door de bomen zorgt het ook voor verkoeling tijdens warme dagen. Wat een heel mooi voordeel van een bostuin is: U krijgt heel veel seizoens beleving. Elk seizoen heeft u wel iets om naar te kijken. Denk aan de vele vogeltjes in de lente of de mooie herfstkleuren. Een bostuin is voordelig voor de natuurwaarde. GesselGroen helpt u gaag verder om uw droom bostuin samen te stellen en wellicht te onderhouden. Hieronder ziet u wat 3D beelden van een bostuin die wij aan gaan leggen!

De sfeer

Denk je aan bos, dan denk je aan wandelen in het groen, in de koelte van het bladerdak. Als je tuin grenst aan een bos, of als er enkele grote bomen groeien, dan kan je daar gebruik van maken door op deze sfeer voort te borduren. De tuin voelt daarmee heel logisch aan. Je gebruikt immers de elementen uit de omgeving. Een bostuin betekend niet dat je altijd in de schaduw zit. Bedenk je eigen regels voor jouw tuin. In het bostuin ontwerp laten we u zien hoe uw wens er uit komt te zien. Zo kunt u uw wensen nog veranderen. Een bostuin met bloemen of alleen groen, alles is mogelijk!

  Je hebt de keuze uit een ruime hoeveelheid verschillende bomen, struiken en vaste planten. Deze veelzijdigheid zorgt voor een mooie uitstraling van je tuin. Uw tuin zal rust en kalmte uitstralen waarbij de knusheid en geslotenheid voor een veilig gevoel zorgen.

  Waarom kiezen voor een bostuin?

  Een tuin in het bos is eigenlijk een hele natuurlijke tuin. Toch heeft het ook andere zaken te bieden. Besteed je graag veel tijd in het bos? Dan kan dit ideaal zijn voor jou. Bekijk hieronder de reden waarom u zou kunnen kiezen voor deze tuinstijl:

  • U woont in of naast een bos: Als uw woning in of naast een bos staat kunt u door te kiezen voor deze tuinstijl optimaal gebruik maken van de omgeving. U heeft hierbij het voordeel dat u kunt profiteren van de bomen en bebossing om uw tuin heen. Op deze manier kunt u uw tuin in het bos laten overlopen, hierdoor creëert u een nog ruimtelijker effect.
  • Je bent graag in de natuur of in het bos: In het bos kunt u heerlijk in alle rust van de natuur genieten, begrijpelijk dat dit een favoriete plek kan zijn. Wanneer u hiervoor kiest, heeft u deze plek altijd dicht bij huis.  Ook komen op de bomen en struiken in een bostuin veel dieren af, hierdoor heb je ook meteen meer seizoensbeleving.
  • Beschutting: Het is heel geschikt om op een natuurlijke wijze beschutting in uw tuin te creëren. Zo kan uw bostuin voor schaduw zorgen waardoor u een koel plekje heeft in de zomer, maar ook veel beschutting geeft tegen wind. Vanzelfsprekend kunt u ook een open plek in uw tuin maken waar u kunt genieten van de zon.

  Hoe wordt het ingericht? 

  Voor het creëren moet er over een paar aspecten nagedacht worden. Deze aspecten kunnen naar eigen invulling toegepast worden:

  • Gelaagdheid van je tuin
  • Beplanting
  • Bestrating
  • Overige wensen

  Het mooie van een tuin in het bos is dat deze stijl eigenlijk niet aan richtlijnen is verbonden. Er zijn een aantal tuinstijlen, waarbij je het beste rekening kunt houden met zaken als zichtlijnen, symmetrie en andere aspecten, maar dat is bij deze stijl helemaal niet het geval. Wij maken een tuinontwerp die bij jouw tuin en omgeving past! Het hele jaar door genieten van uw tuin? Hoe uw tuin er uiteindelijk uit komt te zien is volledig aan u!

  GesselGroen helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar bostuin ontwerp. Bekijk hier al onze andere projecten!

  We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden bostuin ontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

  Wat staat er in een bostuin?

  Bij een bostuin moet u denken aan bomen, struiken, varens en bodembedekkers. Een uitgekiende beplanting kan jaarrond voor een spannend beeld zorgen.

  Welke struiken kunnen onder bomen?

  Niet alle struiken kunnen er tegen om onder een boom te staan. Struiken die kunnen worden toegepast onder bomen zijn o.a.; Skimmia, Rhododendron, Berberis, Ilex, Hedera. Voor een uitgebreid beplantingsplan helpen wij u graag!

  Hoe maak je een bostuin?

  Allereerst kijkt u naar wat al aanwezig is en wat de ligging van de tuin is. Hierna kan een ontwerp worden uitgewerkt die ook rekening houdt met de omgevingsfactoren. GesselGroen helpt u graag een ontwerp te maken!

  3D tuinontwerp

  Laat u verrassen met een GesselGroen 3D tuinontwerp Een tuinontwerp door GesselGroen zal er heel anders uitzien dan u in eerste instantie in gedachten had. GesselGroen verrast klanten nogal eens met een bijzonder tuinontwerp, waaruit blijkt dat we de échte wensen en behoeften goed begrepen hebben. Zodat het tuinontwerp niet alleen een mooi plaatje is, maar de tuin straks ook daadwerkelijk bijdraagt aan uw kwaliteit van leven. Ontwerpen doen we zelf, maar we zoeken ook de samenwerking met architecten op. Als een bestaand tuinontwerp te hoog gegrepen is, passen wij dit graag aan om een realistischer beeld te schetsen. 3D-tuinontwerp Om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van uw toekomstige tuin, maken we uw tuinontwerp in 2D én 3D. Het tuinplan kan zo vanuit elke gewenste richting worden bekeken. Specifieke ontwerpdetails, de sfeer van de beplanting, zon en schaduw en zelfs het lichtplan laat niets meer aan de verbeelding over. Met een 3D tuinontwerp van GesselGroen wordt u vooraf positief verrast en voorkomen we nare verrassingen achteraf.

  Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

  Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

  Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Warme tuin met uitzicht op natuurgebied – Arnhem

  Warme tuin met uitzicht op natuurgebied – Arnhem

  High-end dakterras – Utrecht

  High-end dakterras – Utrecht

   Groene oase met jacuzzi en tuinkamer – Hellevoetsluis

   Groene oase met jacuzzi en tuinkamer – Hellevoetsluis

  Groene tuin omsloten met water – Utrecht

  Groene tuin omsloten met water – Utrecht