Leven in de brouwerij met een Prairietuin

Uw tuin is meer dan een omheind stuk grond, dat met bloemen, bomen en andere gewassen is geplant. Nee, als het goed is, is uw tuin een klein stukje natuurgebied. Een gebied rondom uw huis waar u de natuur kunt zien, horen, proeven, ruiken en voelen.

Groen rondom uw huis is van onschatbare waarde. Groen in uw tuin is goed voor uw gezondheid. Groen geeft namelijk ontspanning, inspiratie, plezier en rust. Waarom zou u dan nog kiezen voor bestrating in uw tuin? Laat uw tuin tot leven komen met behulp van groen, door groen in uw tuin te laten leven. Bij GesselGroen laten wij tuinen tot leven komen met het concept van de prairietuin. Maar wat houdt dit unieke concept in?

De prairietuin
Een prairietuin is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid. Een prairietuin is een kleine kopie van een natuurlijke steppe of een prairielandschap. Het is een onderhoudsvrije tuin, die u na aanleg met rust laat. Bewateren, bemesten of het toevoegen van bestrijdingsmiddelen, is niet nodig. Daar zorgt de tuin namelijk zelf voor. Hét kenmerk van een prairietuin is dat de tuin zich na verloop van tijd zelf in stand kan houden, zonder mest en zonder watergift.

Dan vraagt u zich misschien af of een prairietuin een rommelige uitstraling heeft? Juist niet! Het is een uitgekiend systeem, met een perfecte combinatie van de juiste siergrassen en vaste planten. Gedegen wordt er nagedacht over elk stukje van de prairietuin.

Kleurrijk
Dankzij de hoge biodiversiteit heeft uw prairietuin elk seizoen een andere uitstraling. Deze hoge biodiversiteit is te danken aan de vele, kleurrijke grassen en bloemen die gebruikt kunnen worden. Omdat u zelf mee kunt beslissen over de combinaties, krijgt u een kleurrijke tuin die volledig afgestemd is op uw persoonlijke wensen!

Bovendien trekt een dergelijke tuin vlinders, bijen en andere insecten aan. Ook dit draagt bij het kleurrijke en levende karakter van de tuin.

Vier seizoenen lang
In een prairietuin staat beplanting centraal. Het bestaat voornamelijk uit siergrassen en vaste, bloeiende planten. De combinatie van gras en bloemen geeft uw tuin een prachtige natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot veel planten, zijn deze grassen en bloemen rond juli en augustus op hun mooist. Maar omdat deze grassen en bloemen tot laat in het najaar bloeien, kunt u bijna het hele jaar genieten van een bloeiende tuin. De juiste combinaties van prachtige siergrassen vaste planten geeft uw tuin vijf tot zes keer per jaar een volledig ander beeld qua kleur en structuur.

Om deze bloei extra in stand te houden, is het aan te raden om in de zomer af en toe uitgebloeide bloemen weg te knippen. Dit zorgt ervoor dat planten tot later in het najaar voller kunnen bloeien.

Kort samengevat is uw prairietuin in de zomer een bos van bloeiende bloemen, terwijl u in de winter geniet van de sierlijke grassen.

Geen onkruid
Ondanks dat een prairietuin uit veel beplanting bestaat, is er bijna geen onkruid te vinden. Omdat u geen water geeft aan de prairietuin, moeten de planten diep wortelen voor voldoende voedingsstoffen. De bovenlaag van de grond is erg droog, waardoor onkruid niet goed kan ontkiemen. Zo bevinden zich in de prairietuin alleen de planten die u er zelf in wilt hebben staan.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het unieke concept van de prairietuin? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om dit concept toe te passen binnen uw tuin? Kijk dan op https://gesselgroen.nl/prairietuin/ voor meer informatie. Graag inspireren wij u met ons 3D-tuinontwerp om u inzicht te geven in uw eigen prairietuin.

Heeft u vragen over uw tuin? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Onze tuinexperts staan voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over uw tuin.

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Landelijk
Modern
Eigentijds
Natuurlijk

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en binnen enkele minuten weet u het!