Ultiem genieten van uw luxe tuin, dat is het doel van de villatuin! Wilt u graag een villatuin ontwerpen en realiseren? Of bent u benieuwd wat een villatuin is? Lees dan verder!

 

De villatuin

Wat maakt een tuin een villatuin? Een villatuin is een ruime tuin met een luxe uitstraling. Vanwege de ruimte die er te vullen is, zijn er vele mogelijkheden. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten beplanting zoals bomen, struiken en een grasveld. Naast de beplanting vindt u ook elementen zoals een veranda, een ruim terras, een vijver, mooie bestrating en sfeervolle verlichting. Over alle details wordt nagedacht, dat maakt uw villatuin helemaal af!

 

Het villatuin gevoel creëren

De luxe sfeer van een villatuin is iets wat velen willen laten terugkomen in de tuin. Gelukkig kan dit op vele manieren! Door het toevoegen van een of meerdere onderstaande elementen creëert u het gevoel van een villatuin:

  • Mooie bestrating is onmisbaar. Door de grootte van het oppervlak wordt vaak niet alles bestraat, maar kunt u ook gebruik maken van grindpaden.
  • Een villatuin heeft vaak een of meerdere waterelementen. Hierbij kunt u denken aan een zwembad, een (zwem)vijver, een fontein of een jacuzzi.
  • Een ruim terras en een gezellige veranda: er is genoeg plek voor een of meerdere zithoeken in de villatuin.
  • Beplanting zoals bomen, struiken en siergrassen kunnen niet ontbreken. Daarnaast zijn bloemen een mooie toevoeging. De beplanting is vaak wat groter en forser, omdat de tuin een groot oppervlak heeft.
  • Goede belichting zorgt ervoor dat uw tuin er in het donker nog steeds mooi bijligt. Stel een goed belichtingsplan op, om de belichting efficiënt door de tuin heen te plaatsen.
  • Een strak gemaaid grasveld is ook een typisch element. Zeker door de grootte van de tuin is dit een mooie opvulling.

 Door het toevoegen van een zwembad, zwemvijver of jacuzzi geeft u de villatuin een tintje van een wellnesstuin.

 

Ontwerp en realisatie

Wilt u graag een villatuin realiseren? Dan is de eerste stap het ontwerpen van de tuin. Dit kunt u zelf doen, maar ook door ons laten doen. We luisteren naar uw wensen en laten het ontwerp maken door onze tuin- en landschapsarchitect. Bedenk van tevoren goed wat uw wensen zijn: wat vindt u mooi? Waar wordt de tuin voor gebruikt? En wat is volgens u onmisbaar in uw tuin? Aan de hand daarvan kan een tuinontwerp gemaakt worden.

 Na het ontwerp begint de realisatie. Wij hebben vakkundige hoveniers die het ontwerp van uw villatuin nauwkeurig en op kwalitatief hoogstaande manier uitvoeren. Zo krijgt u precies wat u in gedachten had!

 

 Het onderhouden van de villatuin

Een villatuin is vaak wat groter, waardoor er al snel veel tijd kan zitten in het onderhouden van de tuin. Hoe fijn is het dan om dit door ervaren hoveniers te laten doen? Daarom bieden wij verschillende onderhoudsabonnementen aan. Dit kan van twee keer per jaar tot een totale ontzorging op maat. Wat uw wensen hierin ook zijn, wij helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op!

 

villatuin